Доглядаємо за ногами взимку правильно

Теми
Надія Труш19 листопада 2014 о 16:541423 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Доглядаємо за ногами взимку правильно
Незважаючи на думку, що раз взимку ноги приховані від сторонніх очей і від холоду, то й особливий догляд за ними не потрібен, в цей період ноги вимагають не меншого, а навіть більш ретельного і послідовного догляду.

Доглядаємо за ногами взимку правильнофото з сайту homecare.com.ua

Якщо не приділяти ногам належної уваги, то такі неприємності як сухість та лущення шкіри, пітливість, загострення грибкових захворювань стоп і нігтів, деформації стопи, втому ніг з-за погано підібраного взуття, не сповільнять проявитися.

Вибираємо взуття

Першою умовою раціонального догляду за ногами є зручне взуття для зимового сезону - воно повинне бути легким, теплим, якісним, добре вентильованим, підібраним за розміром, ні в якому разі не тісним.

Кращим матеріалом для зимового взуття є натуральна шкіра. Вона дуже добре приймає форму ноги, добре "дихає", в такому взутті набагато тепліше.

Не варто для зими купувати взуття із підборами вище 4 см. Нехай каблук буде невисоким і стійким, з ним будете почувати себе більш впевнено на слизьких, і нерівних зимових тротуарах.

Вузьке, тісне, незручне взуття мало того, що сприяє виникненню мозолів, деформацій стопи і вростання нігтів, воно заважає притоку крові до пальцях стопи і може викликати обмороження.

Якщо є можливість, прийшовши на роботу змінити взуття , обов'язково робіть це. Звичка міняти тепле вуличне взуття на більш легке офісне знімає частину зимових проблем, таких як роздратування на шкірі, пітниця, численні потертості і попрілості.

А от у домашніх умовах краще ходити босоніж, нехай ноги дихають, а організм загартовується.

Боремося з пітливістю

Напевно, найпоширеніша проблема, яка не перестає турбувати в холодну пору року - пітливість ніг. Справа в тому, що шкіра стоп позбавлена сальних залоз і має досить грубий товстий зовнішній шар (роговий шар епідермісу), але в достатку забезпечена потовими залозами.

Якщо взуття занадто тепле і немає можливості перевзутися, перебуваючи в приміщенні, або невдало вибраний матеріал колгот (шкарпеток), то надмірна пітливість ніг цілком звичайний супутник зимового сезону.

Вологі ноги можуть швидко замерзнути навіть у взутті, крім того, розм'якшується верхній шар шкіри, порушується її цілісність, це може призвести до розвитку грибкових захворювань, а також до зневоднення і лущення шкіри.

Вирішити цю проблему можна завдяки використанню спеціальних дезодорантів для ніг. Застосовувати їх рекомендують двічі в день.

Креми, лосьйони, присипки, дезодоранти від пітливості ніг - все це можна знайти на прилавках магазинів, в аптеках, їх асортимент досить широкий. Вони містять антибактеріальні та антисептичні речовини, а також тальк, оксид цинку, ефірні олії та рослинні екстракти.

Впоратися із підвищеним потовиділенням допоможе правильний догляд. Головне - чистота і сухість шкіри ніг. Не забувайте в кінці вечірніх водних процедур проводити контрастний душ для ніг. Холодна вода - вірний засіб проти пітливості ніг, ну а, крім того, такий душ благотворно діє на підвищення імунітету до простудних захворювань. Після душу слід присипати шкіру ніг тальком і зробити легкий масаж, масажуючи, розминаючи і погладжуючи пальці, ступні і п'яти. Це покращує циркуляцію крові, збільшує кровопостачання. Потім можна наносити живильний крем.

Непогано допомагають впоратися з пітливістю контрастні ванни з відваром кори дуба, притому, починати і закінчувати процедуру слід холодною ванною.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter