Обираємо парасолю: поради для покупців та модниць

Теми
Юлія Обелець21 квітня 2014 о 13:523111 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Обираємо парасолю: поради для покупців та модниць
Прогнозують дощі й ви задумались про купівлю парасольки – тоді пропонуємо кілька порад для вдалої покупки.

Ваше бажання – аби надійно і надовго?

Тоді варто запам’ятати – на міцність парасольки впливають якість і кількість спиць, а ще тканина купола.

Найменш міцні – спиці і ручки з алюмінію, більш міцні - зі сплаву скловолокна та алюмінію, а найміцніші – парасолі з системою «проти вітру», де спиці складаються наполовину з алюмінію з титановим покриттям, а кінці спиць - з м'якого пластику, але досить міцного.

Визначтесь – зручно чи більш надійно:

Також на міцність парасолі впливає товщина і вага ручки (чим важче і товще, тим міцніше), а ще – механізм. Парасолі-тростини найпростіші і найміцніші, проте не зручні і важкі. А от подвійні автомати і напівавтомати досить зручні в носінні, але, на жаль, найчастіше ламаються.

Залежно від ступеня автоматизації парасольки бувають:

– автоматичні - розкладаються і складаються за допомогою натискання на кнопку на рукоятці;

– напівавтоматичні - складаються вручну, розкладаються автоматично;

– механічні - розкладаються і складаються вручну.

В залежності від конструкції парасольок:

  • Складні парасольки - більш поширені. Вони достатньо компактні і складаються в два, а то й чотири рази;

    Обираємо парасолю: поради для покупців та модниць

  • Парасолі-тростини - вони більш надійні через простоту їх конструкції. У них використовуються спиці без членувань, це робить купол набагато жорсткішим.

    Обираємо парасолю: поради для покупців та модницьпарасоля-тростина

Про тканину

Дуже важливо з якої тканини зшита парасоля. Найпоширеніша нейлон, оскільки тканина дешева, але при цьому груба і досить міцна. Поліестер виглядає набагато витонченіше. Відрізнити поліестер легко можна по плетенню тканини, оскільки малюнок роблять з різнокольорових ниток, а не наносять його. Однак найміцніша тканина для парасольки - це епонж, яка схожа на плащівку. Перевага у тому, що вода на куполі з епонжа не вбирається, а краплями скочується вниз.

Тест на брак

1. Вибравши модель, що сподобалася, власноруч кілька разів відкрийте й складіть парасольку. Механізм не повинен заїдати й скрипіти, або навпаки бути занадто розбовтаним.

2. Після зосередьте увагу на те, як натягнута тканина. У парасолі з конструкцією «тростина», тканина повинна бути натягнута добре. У інших видах – натяг тканини слабкіший, але сильного провисання бути не повинно все одно.

3. Перевірте, чи не бовтаються спиці. Це легко зробити, гойдаючи парасоль. Зверніть увагу на місця кріплень тканини до спиць. Добре, коли тканина тримається не тільки за допомогою ниток, але й за допомогою спеціальних ковпачків.

Поради по догляду

Щоб парасоля служила довго і справно, зберігайте її в сухому місці при кімнатній температурі. Після дощу – сушіть в підвішеному напівзакритому вигляді, щоб не розтягнути і не зіпсувати тканину. Не засовуйте парасольку у футляр до повного висихання. Час від часу провітрюйте її.

"Забрудненого рятівника від дощу" перуть теплою водою з додаванням прального порошку. Для цього повністю потрібно розкрити парасольку, протерти змоченою в розчині губкою, а потім ретельно змити теплою водою. Рекомендують уникати сушіння парасольки біля батареї.

Не можна чистити її бензином, гасом або ацетоном. Плями з парасольки можна вивести розчином оцту. Кольорові – розчином нашатирного спирту.

Поради для модниць

Обираємо парасолю: поради для покупців та модницьФото namewoman.ru

Намагаючись вибрати не тільки практичного, але і модного "рятівника від опадів", дослухайтесь пораду модельєрів. Навесні та влітку 2014 знавці моди рекомендують звернути увагу на парасолі-тростини з високим куполом. Щодо тон та малюнків, то – азіатські мотиви, прозорі й напівпрозорі парасолі, прикрашені мереживом або повністю виконані з нього, а також на моделі, які мають двосторонній малюнок.

За матеріалами інтернет-видань.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter