Парові ванни та цибуля з медом порятують від застуди

Народні рецепти
Ольга Правденко17 березня 2014 о 13:352822 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Парові ванни та цибуля з медом порятують від застуди
Застуда ранньою весною поширене явище серед дітей та дорослих.

Парові ванни та цибуля з медом порятують від застудифото з сайту: alg-ist.ru

Яскраве сонце минулого тижня та в суботу змусило багатьох зняти головны убори та теплий верхній одяг. У результаті організм виснажений після зими, швидко підхоплює віруси.

Проте вилікувати застуду на ранніх стадіях цілком реально з допомогою народних методів.
Організм під час застуди вимагає вітамін С. Тому пийте більше напоїв й їжте фруктів, богатых цим вітаміном. Дуже корисний чай зі збору шипшини, цвіту липи, мати-й-мачухи, гілочок малини та смородини. Такий напій найкраще пити теплим, корисно додати скибочки лимону або імбиру. Імбир не лише допоможе дихати носу, а й вилікує хворе горло. Його, до речі, можна розсмоктувати. Перевіреним народним методом є також малинове варення та журавлинний морс.
При нежиті корисні парові ванночки. Скористайтеся наступним народним методом: пригорщу квітів ромашки залити 1 л окропу, дати настоятися годинку-другу. Після цього долити до настою окріп й вдихати ароматну пару, тримаючи голову над ємністю. При сильному нежиті з’їдайте кожні 3 години столову ложку подрібненої в кашку цибулі, підсолоджуючи її медом.
Якщо у вас застуда проявляється надривним кашлем, то кращим народним методом лікування вважаються інгаляції з додаванням евкаліптового листа й м’яти перцевої.

Парові ванни та цибуля з медом порятують від застудиЛимон з теплим чаєм – чудовий засіб від застуди.Фото з сайту: webpark.ru

Кашель лікують гарячим молоком, закип’яченим з фенхелем. Пити молоко треба перед сном маленькими ковтками. Ще один народний метод лікування кашлю – натирання грудей і спини мазями, до складу яких входять ефірні олії. Після розтирання варто закутатися чим-небудь теплим і – під ковдру
При високій температурі, допоможуть оцтові компреси. Їх варто класти на литки. Візьміть 2/3 води й 1/3 оцту. В отриманому розчині змочити гольфи або носки, надягти їх на ноги й укутати. Уже після першої процедури температура знижується на 1 градус. Але якщо температура висока, не затягуйте, а зверніться за допомогою до лікаря.Бажаємо вам здоров’я!

Читайте таклж, які народні методи допоможуть вилікувати ангіну і тонзиліт

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter