Що потрібно знати про домашній фітнес

Теми
Надія Труш29 жовтня 2014 о 07:571433 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що потрібно знати про домашній фітнес
В наш час така система фізичного навантаження, як фітнес, має безліч видів.

Що потрібно знати про домашній фітнесфото з сайту www.gurukld.ru

Сучасний фітнес являє собою сплав ритмічної аеробіки, силових вправ, інтервального тренування. Нерідко використовується спортивний інвентар у вигляді гантель, обручів, м'ячів, скакалки тощо.

Класичне тренування з фітнесу займає від 1 до 1,5 годин і являє собою складний комплекс різноманітних вправ: розтяжка і скручування, силові вправи і вправи на витривалість, елементи пілатеса і біг, робота зі скакалкою та гантелями. Природно, ефект від фітнесу залежить від підбору вправ і правильного їх виконання. Саме тому як правило тренування проводяться під керівництвом тренера. Але при сучасних темпах життя часто на відвідування спортивного центру просто немає часу. Тоді, при певній підготовленості, цілком можна займатися фітнесом в домашніхумовах.

Особливості домашнього фітнесу

Дуже важливо правильно виконувати вправи. При невірному виконанні мало того, що ефективність буде погана, цілком реально заробити травму або неприємні відчуття як мінімум. Тому вкрай бажано хоча б раз побувати на тренуванні в спорт центрі, де кваліфікований тренер покаже правильне виконання кожного руху.

Крім того, важливо тримати певний темп роботи: наприклад, 3 хвилини активних вправ, 30 секунд відпочинку. Також потрібно регулювати кількість навантаження і її інтенсивність в залежності від фізичного стану, і з цим теж може допомогти лише професіонал. Але зате потім, освоївши ці базові поняття фітнесу, кожен цілком може самостійно підбирати собі програму тренувань, яких в Інтернеті величезна безліч.

Як зробити домашні тренування ефективними

Для ефективних тренувань в домашніх умовах потрібно простір не менше 3 на 3 метри, так щоб при необхідності можна було лягти в повний зріст і розкинути руки. Після того, як місце для простих вправ буде знайдено, варто подумати про інвентар. Для нормального комплексного навантаження потрібні не тільки динамічні вправи, а й біг, стрибки, статична робота з гантелями. Тому бажано завести у себе куточок зі скакалкою, набірними гантелями, по можливості придбати бігову доріжку або велотренажер, подіум для степ-аеробіки. Одним з найбільш важливих факторів ефективного тренування є позитивний настрій. Заняття не варто сприймати як обов'язок, інакше результатом будуть тільки витрачені нерви. Всі зусилля повинні приносити задоволення про добре виконану роботу і відчуття сили і легкості в тілі. Враховуючи, що фітнесом потрібно займатися регулярно: мінімум 2-3 рази на тиждень по годині-півтори, до цього потрібно підготуватися.

Підготовка до тренування

1. Для фітнесу потрібно знайти вільний час. Кращий графік тренувань - це 3 дні на тиждень через один. Також необхідно звільнити 2 години абсолютно вільного часу. Нічого не повинно відволікати.

2. Простір тренування. Це повинна бути особиста зона, куди ніхто з домашніх не зайде. Постійне миготіння інших людей, дзвінки телефону, сторонні звуки - все це відволікає і змушує поспішати, провокує сором і бажання закінчити тренування.

3. Настрій для фітнесу. Підходити до фітнесу потрібно позитивно. Для створення атмосфери підберіть красивий спортивний одяг, він допоможе зрозуміти, що фітнес - не просто рухи, а справжній професійний спорт. Потім варто приготувати інвентар та письмову програму тренувань. Щоб нічого не відволікало, підберіть ритмічну позитивну музику, бажано клубну: з ритмом, але без слів.

Все це допоможе активно працювати, навіть увечері після виснажливого робочого дня. Більш того, буквально через пару тижнів стане відчутний прогрес, і заняття фітнесом вдома стануть не тільки звичними, але й необхідними.

За матеріалами neli.com.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter