Щоб довго жити радійте приємним дрібницям та грайте в інтелектуальні ігри

Теми
Ольга Правденко1 серпня 2014 о 13:061779 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Щоб довго жити радійте приємним дрібницям та грайте в інтелектуальні ігри
Рано чи пізно кожен з нас задумується над тим, як підтримати своє здоров’я та запобігти передчасній старості.

Щоб довго жити радійте приємним дрібницям та грайте в інтелектуальні ігри

Загальноприйняті секрети довголіття

Для початку розберемо ті секрети довголіття, які прийняті в медицині і вважаються основними. Вони доволі прості, навіть банальні, проте,якщо дотримуватися цих правил регулярно, можна значно покращити своє самопочуття.

1. Відмова від шкідливих звичок.

Яким би міцним не було здоров’я людини, шкідливі звички неодмінно його підривають. Так, куріння може стати причиною передчасної смерті через рак легенів. Наркоманія може викликати зараження крові, СНІД, навіть розумовий розлад. Алкоголізм призводить до отруєння організму і хвороб печінки. Відмовившись від шкідливих звичок можна значно продовжити своє життя.

2. Правильне харчування.

Якщо хочете прожити довго і щасливо, варто якомога рідше їсти жирну, гостру і занадто солону їжу. Тільки правильне, збалансоване харчування допомагає людині тримати своє самопочуття під контролем.

3. Загартовування і фізичні вправи

Без фізкультури жити довго не можливо. Фізичні вправи – це спосіб розминати м’язи, підтримувати свій організм в оптимальному тонусі.

Японські секрети довголіття

По довготривалості життя Японія займає перше місце в світі. Якщо вірити самим японцям, у них проживає понад 36 тисяч людей, вік яких перевищує сто років. Який же рецепт чарівного еліксиру життя? Виявляється все просто. Окрім відомих усім правил – правильне харчування, заняття фізичними вправами та відмова від шкідливих звичок, японці дотримуються правильно світовідчуття .Жителі країні Світанкового сонця, переконані той, хто відчуває себе щасливим, проживе набагато довше. Пережиті кожним з нас емоції залишають свій відбиток не тільки в пам’яті, а й впливають на більшість фізіологічних реакцій організму. А значить, дуже важливо перестати турбуватися через дрібниці і навчитися навпаки, радіти приємним дрібницям. Вченими встановлено, що в той період, коли людина нервує або сумує, його імунна система не виробляє ті клітини, які відповідають за захисні функції організму від інфекційних хвороб і навіть ракових клітин. Організму доводиться активно боротися з нудьгою замість того, щоб захищати себе.

Важливим моментом є і розумова активність людини. Мозок повинен працювати, а значить інтелектуальні ігри типу шахів, шашок і навіть карт, а також просте розгадування кросвордів або сканвордів сприяє продовженню життєвого циклу. Розвивайте пам’ять, мислення, увагу і ви не тільки продовжите своє життя, а й підвищите свою самооцінку.

Іншою важливою складовою правильного світогляду є сміх. Адже під час сміху активно діють не тільки лицьові м’язи, а й м’язи діафрагми, пресу і шлунка. Коли людина сміється, клітини її організму запасаються киснем, легені і бронхи розправляються, а також звільняються дихальні шляхи.

Дуже важливо зрозуміти, що сон – це не марна трата часу, тому що він, даючи можливість організму відпочити, сприяє проясненню думок. Під час сну сповільнюється серцевий ритм, знижується артеріальний тиск, налагоджується система гормональних виділень. Загалом, під час сну організм відновлюється, і навіть рани заживають швидше.

Дотримуйтеся цих простих правил і живіть довго та щасливо.

Читайте також як правильно доглядати за собою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter