Україна не братиме участі в музичному конкурсі «Євробачення-2015»

Теми
Наталія Сіробаб22 вересня 2014 о 11:151973 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Україна не братиме участі в музичному конкурсі «Євробачення-2015»
Україна не поїде на «Євробачення-2015». Таке рішення ухвалили Національна телекомпанія України разом із Європейською мовною спілкою (EBU).

Україна не братиме участі в музичному конкурсі «Євробачення-2015»zik.ua

НТКУ пояснює це складною ситуацією в країні, а також тим, що банально немає коштів, йдеться на сайті moemisto.com.ua.

НТКУ сподівається, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже 2016-го знову відправить свого представника на «Євробачення».

«Ми розуміємо, що «Євробачення» – це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на «добре» у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти – ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було ухвалене таке рішення», – прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Крім того, в НТКУ кажуть, що більшість відомих артистів їх запевнили, що зараз відмовилися б від участі в «Євробаченні».

«Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі лише з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору «Євробачення-2015» доцільніше спрямувати на більш важливі потреби», – зазначив один із продюсерів НТКУ Влад Багінський.

Також зараз ведуть переговори з EBU щодо трансляції півфіналу та фіналу «Євробачення-2015» навіть без участі в ньому України.

Нагадаємо, «Євробачення-2015» відбудеться у Відні 19, 21 та 23 травня 2015 року.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter