Українські кінематографісти заснували проект «Кіноволонтери»

Теми
Наталія Сіробаб15 вересня 2014 о 15:211145 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Українські кінематографісти заснували проект «Кіноволонтери»
Українські актори, митці та режисери започаткували об’єднання для створення кіно- та телепродукції власним коштом.

Українські кінематографісти заснували проект «Кіноволонтери»punct.com.ua

Проект заснований діячами культури Олександром Мірошниченком (псевдонім – Олександр Вітер) та Недою Нежданою і має назву «Кіноволонтери», йдеться на сайті zaxid.net. Ініціатива має на меті безоплатне залучення до знімального процесу відомих акторів, сценаристів та режисерів.

Про це повідомив Cultprostir. Олександр Мірошниченко розповів виданню:

«Ми правомірно прибираємо з ефіру російський телепродукт, але не маємо жодної заміни для нього. З іншого боку згортаються спільні проекти з Росією. Отже і якихось перспектив (у тому числі й фінансових) українські митці не мають. Усі покладаються на державну підтримку, нові закони та якесь нове міфічне фінансування. Це, в принципі, непогано, але давайте будемо реалістами».

На думку Олександра, одним із найпотужніших провідників державної ідеології є формат телевізійних серіалів та фільмів. Саме телебачення здатне охопити максимальну глядацьку аудиторію.

Головну проблему зараз вбачають лише у відсутності фінансування. Це не зовсім так, – вважає Олександр Мірошниченко. Кожна телекомпанія та продакшн мають технічний ресурс для зйомок телепродукту. Камери, світло, звук, комп’ютери для монтажу. Для зйомок, наприклад, сітікому – цього більш ніж достатньо. Є витрати, зв’язані з оплатою акторів. Ось тут і стане у пригоді проект «Кіноволонтери».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter