Як обрати якісний шампунь

Теми
Надія Труш12 вересня 2014 о 18:302230 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як обрати якісний шампунь
Більшість обирають засоби догляду за шкірою та волоссям керуючись хибними уявленнями про їхні властивості.

Як обрати якісний шампуньфото vivalady.com.ua

Наприклад, хороший шампунь, на думку більшості, має якомога сильніше пінитися, миттєво робити волосся невагомо-пухнастим та мати приємний стійкий аромат, яким голова ще довго пахнутиме навіть після того, як її ретельно виполоскали. Насправді ж, все з точністю до навпаки, переконують у "Полтавастандартметрології". Чим сильніше піноутворення, тим більше в миючому засобі лауреату сульфат натрію (це досить потужна хімічна сполука, якій під силу розчинити не лише бруд на голові, а й плями мазуту на деталях машини).

Тож не дивно, що вона руйнує захисний прошарок жиру на шкірі та плівку, яка захищає волосся від забруднень, а за одно й нівечить його структуру. В результаті порушується природний жировий обмін в епідермісі. Таким чином, щоб волосся виглядало доглянутим, людині доведеться мити голову практично щодня, що безумовно вигідно виробникам.

Секрет деяких шампунів від лупи, в тому, що вони просто закупорюють пори, не даючи змоги підшкірному жиру виділятися, і так від одного миття голови до іншого. Проте, подібний ефект не дає шкірі повноцінно дихати й не усуває першопричину захворювання. Тож краще скористатися лікувальним шампунем, придбаним в аптеці.

Як обрати якісний шампуньфото riko.ru

Ще один маркетинговий «трюк» - обіцянка за одне миття перетворити волосся на сяюче та об’ємне. Зазвичай, подібні засоби містять спеціальні речовини, які тимчасово дійсно роблять їх волосся блискучим, але разом з тим і вдвічі важчим. Тож через деякий час під цим тягарем, волосся, особливо тонке та ослаблене, почне випадати. Тому фахівці радять користуватися такими шампунями зрідка, наприклад, перед вечіркою чи урочистою подією, але аж ніяк не постійно. Ідеальний варіант - коли волосся буде здоровим. Тож головне завдання миючого засобу - очистити його від бруду не пошкодивши.

В Україні всі шампуні, крім відтінкових, концентрованих та на жировій основі, виготовляють за державним стандартом ДСТУ 4315:2004 «Засоби косметичні для очищення шкіри та волосся. Загальні технічні умови» або за технічними умовами виробника. Згідно із вищезгаданим стандартом масова частка поверхнево-активних речовин (сульфатів-піноутворювачів) в продукті не повинна перевищувати 15%. У продукції, яка нелегально розливається в підвалах, цей показник становить 50 і більше відсотків, адже фальсифікований шампунь роблять розводячи водою звичайне рідке мило.

Максимальний термін придатності шампунів – 2 з половиною роки. Шампуні-бальзами повинні містити біологічно активні речовини природного походження, які сприяють відновленню вмісту ліпідів та мікроелементів у волоссі та шкірі.

Як обрати якісний шампуньфото totallyblond.com

У складі шампунів-кондиціонерів мають бути речовини, призначені для знімання з волосся надлишку статичних електричних зарядів. Втім, красива назва не завжди свідчить про високу якість. Кожен із них «цілющий» «чудодійний» засіб на травах та натуральних компонентах, кожен захищає волосся від випадіння, лупи, ламкості та інших напастей. Залишається лише дивуватися, чому з кожним роком все менше жінок можуть похвалитися розкішною косою, зате мало не кожна постійно бореться то із занадто сухим, то із надміру жирним волоссям чи іншими проблемами шкіри голови. Справа в тому, що якщо прочитаєте склад миючого засобу, то виявиться, що розрекламовані трави в цьому переліку на останньому чи передостанньому місці. Відповідно до чинного законодавства, перелік інгредієнтів повинен подаватися в порядку переваги складників, останніми вказують ті, вміст яких становить 1 і менше 1%. Таку мізерну кількість далеко не завжди визначиш шляхом лабораторних випробувань та й потреби в цьому немає, адже 1% екстракту трав аж ніяк не вплине на загальні властивості миючого засобу, і говорити про його «цілющість» просто смішно.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter