Як змусити дитину їсти: поради батькам

Теми
Юлія Обелець16 жовтня 2014 о 13:5823903 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як змусити дитину їсти: поради батькам
Малюки часто відмовляються їсти у віці близько 2-3 років.

Як змусити дитину їсти: поради батькамЯк змусити дитину їсти. Фото doshkilniatko.net

Іноді малеча вживає небагато їжі аж до 6 років, і батьки переймаються питанням: «Як змусити дитину їсти?».

У більшості випадків втрата апетиту відбувається в період формування індивідуальності у дітлахів, тому змушувати їх не має сенсу, все одно натрапите на стіну відчуження і прагнення до незалежності, – радять на doshkilniatko.net.

Здорова дитина не буде голодувати, завдаючи шкоди своєму організму: яблуко і печиво, яке ви дали, щоб перекусити — інколи діти цим насичуються. Але існує декілька рекомендацій для батьків, які прагнуть з найменшими втратами для психіки і здоров’я пережити цей період.

Складаючи меню, враховуйте смаки малюка. Молодій мамі потрібно знати також і про циклічність переваг: буває так, що крихітка тиждень не може наїстися бананами, а наступного тижня вживає яблука і курагу. Якщо малюк повністю відмовляється від варених овочів, запропонуйте йому свіжі — у вигляді салату. Не їсть свіжі фрукти? Запечіть яблучко з медом і горіхами. Намагайтеся підлаштовуватися до дитини, а не воювати з нею.

Кількість їжі в одній порції повинна відповідати віку дитини. Не слід насипати повну тарілку, як насипаєте, наприклад, собі. Виділіть для дитини маленьку тарілочку і давайте їжі менше, ніж зазвичай, – нехай попросить добавки.

Ніколи не змушуйте дитину їсти, таким чином ви лише розвинете відразу до їжі. Не варто також давати дивитися мультики, телевізійні передачі під час прийому їжі, не потрібно співати пісеньки і умовляти.

Створіть режим дня, в якому чітко визначте час прийому їжі. Жодних перекусів в проміжках бути не повинно.

Емоційний стан малюка теж досить важливий, не потрібно кликати до столу дитину, яка з приводу чогось переживає..

Залучайте вашу крихітку до процесу приготування, походів в магазин і складання меню.

Із найменших років привчайте дитину, що їжу викидати не можна, потрібно цінувати продукти харчування і готувати рівно стільки, скільки сім’я може з’їсти. Малюк повинен знати, що приготування їжі — мамина праця і її потрібно поважати. Таким чином, якщо врахувати всі поради, то проблем з харчуванням вдасться уникнути.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter