У Полтаві проголосували перші сотні виборців

Вибори-2014
Ольга Матвієнко26 жовтня 2014 о 08:541519 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві проголосували перші сотні виборців
​О 8.00 в Полтаві відкрилися виборчі дільниці. На деяких із самого ранку людно.

Усього в 144 та 145 виборчому округах, які охоплюють Полтаву, Полтавський та Котелевський райони, – 216 дільниць. До голосування на дільницях почали готуватися ще у п’ятницю. Роботу завершать вже 27 жовтня під ранок.

– У п’ятницю ми отримали бюлетені, у присутності правоохоронців перерахували їх, підготували скриньки та кабінки для голосування, – розповідає Олександр Палюк, голова виборчої дільниці №531219, яка розташована у школі мистецтв імені Раїси Кириченко. – Вранці сьогодні розпочали роботу о 6.45 із перевірки пломб на сейфі, де зберігаються бюлетені. Дільниця працюватиме стандартно до 20.00, а потім – підрахунок. Зазвичай рахуємо десь до півночі, а потім їдемо на окружну комісію.

У Полтаві проголосували перші сотні виборців

Голова дільниці сподівається на високу явку виборців. Усього тут повинні проголосувати більше двох тисяч людей.

На дільниці працюють близько 20 спостерігачів.

– Наша головна мета спостерігати за дотриманням на дільниці чинного законодавства України. Дивимося, щоб правильно були заповнені бланки, аби кожен міг проголосувати і віддати свій голос за обраного депутата, – розповідає про свою роботу спостерігає Жанна Сосновська.

Ще до відкриття дільниці у школі мистецтв під її стінами стояли виборці. За годину роботи тут встигли проголосувати більше сотні людей.

Інша ситуація на сусідній дільниці у Полтавському національному педагогічному університеті. До 9.00 години комісія відмітила 60 виборців, які вже віддали свій голос.

– У списках налічується 1984 виборці. Не можна поки сказати, що у нас висока явка. Переважно у нас голосують студенти, які люблять поспати, – Любов Задорожна, голова виборчої дільниці № 531218.

Ті, хто із самого ранку встигли проголосувати, говорять, що ці вибори відрізняються від попередніх. Подібний настрій у виборців був і на президентських виборах у травні.

– Безумовно це вже не ті вибори, що раніше. Є надія на те, що вони будуть більш демократичними, не буде підтасувань, – говорить В’ячеслав Зоря.

На краще сподівається і полтавка Тетяна, яка голосувала у школі мистецтв:

– Дуже очікую змін. Важко сказати, наскільки ці зміни можливі, враховуючи ситуацію в країні. Взагалі здається, що на сьогодні наші політичні сили не готові до єднання заради того, щоб щось змінилося. Політики у більшості продовжують переслідувати якісь свої власні цілі. Але сподіваюся на зміни.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter