П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районі

Вибори-2015
Ольга Правденко26 жовтня 2015 о 13:054175 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районі
У ТВК Київського в місті Полтаві району, за результатами голосування поки що лідирує екс-мер Андрій Матковський.

П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районіЗалишилося дочекатися результатів ще з трьох десятків дільниць

У холі Київської районної у місті Полтаві ради, де розташувалася ТВК, черга – члени дільничних комісій привезли опечатані мішки з бюлетенями. У самому залі, де засідає комісія, також людно, окрім членів ТВК і дільниць, журналіст помітила і представника одного із кандидатів на посаду міського голови, який відмовився прокоментувати хід голосування та підрахунку голосів, посилаючись на зайнятість.

Станом на 11.07 в територіальній виборчій комісії Київського району протоколи на задачу привезла 31 дільнична комісія з 51. У районі 41 звичайна дільниця та 9 спеціальних.

П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районіГолова, заступник та секретар Київської ТВК

Читайте також: Відомі попередні дані голосування в Ленінському районі Полтави (фото)

– Загалом робота йде спокійно, ситуація мирна, але вибори були важкими, бо дуже мало часу виділили для підготовки дільничних виборчих комісій, треба було б не 2 тижні, а хоча б місяць. Необхідно більше часу на навчання голів ДВК, бо на, жаль є такі люди, які працюють в дільничній виборчій комісії, а не можуть розрізнити кабінку від скриньки, – розповідає Лариса Наконечна, голова ТВК Київського району. – Це мій перший досвід роботи в якості голови. Можу констатувати, що кричущих порушень не було, хіба що технічні помилки, коли доводилося повертати протоколи через невеликі розбіжності.

П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районі

За словами Лариси Наконечної, першими почали привозити протоколи на ТВК з невеликих спеціальних дільниць.

– Серед спеціальних дільниць, які знаходяться в районі – протитуберкульозний диспансер, 1 міська лікарні, пологовий будинок, лікарня УМВС, психоневрологічний диспансер, психіатрична лікарня та інші. Найпершою, близько опівночі, привезла протоколи комісія з психоневрологічного диспансеру, – прокоментувала голова ТВК.

Загалом голови дільниць говорять, що голосували полтавці не досить активно, переважно на дільниці приходили люди середнього та старшого віку.

П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районі

– Голосування відбулося досить спокійно, без порушень, щоправда люди обурювалися через чергу. Якщо порівняти місцеві вибори з минулорічними президентськими, то тоді проголосували 1100 осіб, а нині лише 923. А по списках зареєстровано 1942 виборці. Зафіксували ми й факти навмисного псування бюлетнів, дехто взагалі не ставив жодної позначки і кидав пусті бюлетні. Загалом, якщо брати зіпсовані бюлетні до міської, районної, обласної ради та за міського голову, то разом понад півсотні, – розповіла Олена Шестакова голова дільничної виборчої комісії дільниці № 531162 в 39 школі Полтави.

Її колега, Анатолій Залевадний, заступник голови дільничної виборчої комісії дільниці № 151 також запевняє, що обійшлося без порушень, зіпсованих бюлетенів небагато.

– Явка виборців була середньою, за списками в нас 2366 виборців, а проголосувало 1182. Здебільшого – це люди середнього та старшого віку, молоді було дуже мало, – зазначив Анатолій Залевадний.

П’ятірка кандидатів-лідерів на посаду міського голови Полтави в Київському районі


П’ятірка лідерів – результати територіальної виборчої комісії ( голосування за міського голову) станом на 11.07


Андрій Матковський – 4160 голосів.

Олександр Мамай – 4065 голосів.

Олександр Удовіченко – 2866 голосів.

Юрій Бублик – 2772 голоси.

Олександр Шамота – 1263 голоси.

Найменше проголосували за кандидата на посаду міського голови Полтави Анатолія Губенка – 49.

Нагадаємо, в Октябрському районі Полтави лідирує Мамай (ФОТО, ВІДЕО)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter