Краща за каву – тільки кава зі спеціями

Споживач
Ольга Матвієнко14 вересня 2014 о 13:393737 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Краща за каву – тільки кава зі спеціями
​Спеції покликані додати барв у наші страви. Проте вони смакують не тільки у їжі.

Краща за каву – тільки кава зі спеціямиСпеції збагачують смак кави. фото – www.fonstola.ru

Різноманітні спеції із давніх часів додавали до кави, щоб отримати ще більш витончені аромат та смак. Найбільш популярні із них – кориця, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, імбир, духмяний перець. Гурмани також знають, що у каві чудово смакує лимонна цедра, мед замість цукру і какао порошок.

Звичайно є й інші спеції та прянощі, але їх доволі рідко додають до кави, оскільки смак виходить надто екзотичним: чорний перець, чилі, часник, бадьян, аніс, тмин. Каву із такими добавками подають у небагатьох екзотичних країнах. Правда європейці теж винайшли ті приправи до кави, які не зрозумілі, наприклад, народам Сходу: порошок із фундука, мигдалю або інших горіхів, м’ята та есенція з неї, ваніль.

Знавці говорять, що додавання спецій у каву нейтралізує шкідливий вплив на серце та нервову систему, тому каву можна пити частіше і більшими порціями. Але важливо пам’ятати основні правила:

1. Якщо ви вперше додаєте прянощі до кави, то починайте із невеликої кількості.

2. Не варто забувати, що велика кількість спецій негативно впливає на їхні корисні якості і може навіть нашкодити.

3. Спеції повинні підкреслити аромат кави, а не перебити його повністю. Однієї дрібки, горошини, коробочки спеції вистачить на 1-3 порції кави.

4. Купувати спеції краще у цілому вигляді й молоти перед заварюванням, адже подрібнені спеції при зберіганні втрачають свій аромат.

Як за країною-виробником знайти каву до смаку

Куди і як додавати спеції

Туніська кухня пропонує додавати кардамон під час приготування кави в турці. Каву доводять до появи бульбашок на стінках турки, а потім додають розщеплену коробочку кардамону і доводять до кипіння. Щоб підкреслити аромат кардамону на кінчику ножа кидають корицю та одну гвоздику. Можна так само заварювати каву виключно з гвоздикою.

Кориця взагалі є найдавнішою і найпопулярнішою спецією до кави. Мексиканці і досі розмішують каву паличками кориці. Порошком також посипають пінку на капучіно.

Ваніль добре смакує у каві з молоком: капучіно, лате макіато. Для цього під час нагрівання у молоко додають стручок ванілі або ваніль у порошку.

Дрібно натертим мускатним горіхом посипають шапку із вершків на кавових напоях.

Додавання спецій до кави – справа індивідуального смаку. Розмаїття прянощів залишає нам безліч варіантів та заманює експериментувати.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter