Народні методи допоможуть вилікувати ангіну і тонзиліт

Здоров'я
Ольга Правденко22 червня 2014 о 10:152073 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Народні методи допоможуть вилікувати ангіну і тонзиліт
Ангіна і тонзиліт влітку дуже поширені захворювання.

Народні методи допоможуть вилікувати ангіну і тонзилітфото з сайту: іckhan.ucoz.ru/

Про те, чому ці захворювання турбують найчастіше влітку, ми вже писали. Нині ж до вашої уваги, народні рецпти, які допоможуть полегшити стан.

Інгаляції з прополісом

У літр окропу додайте одну столову ложку настоянки прополісу. Для процедури можна використати чайник. Обережно, щоб не обпектися, дихайте через носик. Для приготування настою прополісу треба на чверть пляшечки медичного спирту покласти шматок прополісу завбільшки з сірникову коробку, настоюйте протягом 14 днів.

Полоскання горла соком червоного буряка та лушпинням цибулі

Зробіть кашку із звичайного червоного буряка, за допомогою тертки. Потім залийте її окропом у пропорції 1:1. Накрийте кришкою і настоюйте 6 годин. Цим настоєм треба полоскати горло кожні 2 години. Для посилення ефекту можна додати одну столову ложку 6-відсоткового оцту. Одночасно з цим можна приготувати такий відвар для полоскання горла: візьміть 3 чайні ложки лушпиння цибулі і закип’ятіть у воді (0,5 л). Потім нехай настоюється протягом трьох годин. Полощіть горло вранці та ввечері.

Запалені мигдалини вилікує настій часнику

– Візьміть чотири зубчики часнику, 2-3 столові ложки подрібненої трави шавлії. Залийте все одним літром окропу, настоюйте в закритому кришкою посуді на водяній бані 30 хвилин, потім повільно охолодіть до 18-20 градусів і процідіть. Застосовувати потрібно по 1/4 склянки тричі на день і полоскати горло. – Часникодавкою вичавіть столову ложку часнику, розбавте її в 2-3 ложках теплої води, додайте кілька крапель настоянки прополісу, вмочіть ватку в отриману суміш й акуратно витріть цим запалені мигдалини.

Вживайте мед із алое

Вичавіть свіжий сік алое з молодої рослини (не більше 3 років), пийте сік по одній столовій ложці 1 раз на день перед сніданком. Курс лікування становить від 7 до 15 днів, залежно від особливостей організму хворого. Також добре допомагає змащування мигдалин сумішшю алое і меду у пропорції 3:1. Можна вживати по 1 чайній ложці перед сніданком.