У лікарнях областей планують заощадити кошти, зменшивши ліжко-місця

Здоров'я
Юлія Обелець24 грудня 2015 о 17:421113 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У лікарнях областей планують заощадити кошти, зменшивши ліжко-місця
В областях хочуть поліпшити якість медичних послуг – для цього зменшать кількість ліжко-місць.

У лікарнях областей планують заощадити кошти, зменшивши ліжко-місцяУ лікарнях областей планують заощадити кошти, зменшивши ліжко-місця. Фото – chasopys.te.ua

У 2016 році МОЗ планує забезпечити доступ до ліків ширшому колу пацієнтів. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Згідно з проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на охорону здоров’я передбачено видатки в сумі 57 251 280,7 тис. грн., що включає субвенцію та видатки із загального та спеціального фонду.

На централізовану закупівлю ліків бюджет на наступний рік не зменшено, він залишається на рівні майже 4 млрд. грн. Міністерство охорони здоров`я планує у 2016 році передати 100% закупівель міжнародним організаціям. Це, на думку владної структури, дозволить уникнути корупційних ризиків та забезпечить доступ до лікарських препаратів значно ширшому колу пацієнтів.

Так, за рахунок зменшення кількості ліжко-місць у медичних закладах на 25% - з 80 до 60 ліжко-місць на 10 тисяч осіб – дозволить областям спрямувати гроші на поліпшення якості медичних послуг. Адже очікувана економія коштів складе 4,9 мільярда гривень.

До теми – Своєчасний огляд у лікаря може врятувати ваше життя

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter