Різдвяний піст: як постувати та що приготувати

Новини
28 листопада 2013 о 16:341557 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Різдвяний піст: як постувати та що приготувати. Фото mamamiya.com.uaВід сьогодні, 28 листопада,  розпочався  Різдвяний піст. Протягом посту християни не повинні вживати в їжу продукти тваринного походження — м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять.


Різдвяний піст відноситься до не суворих, а тому, за церковним Уставом, під час нього може вживатися риба та олія. На час посту ті, хто перебувають у шлюбі, повинні утриматися від статевих стосунків, – йдеться на ridna.ua.

Протягом посту можна вживати продукти рослинного походження — картоплю та вироби з неї, різного роду супи та каші, консервовані та квашені овочі (помідори, огірки, капусту, тощо), консервовані салати. Не бажано вживати майонез, до складу якого входять яйця, але можна вживати різні види харчового маргарину (без домішок молокопродуктів).

У піст також не потрібно вживати алкогольні напої, особливо міцні — горілку, коньяк, тощо. Лише у суботу та неділю, а також на свята дозволяється випити трохи вина.

Читайте на «Коло» також рецепти страв, які можна вживати під час посту

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter