В Полтаві курсують містом "розумні" автобуси

Новини
30 серпня 2010 о 21:14896 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Полтаві курсують містом "розумні" автобуси
Вже 91 датчик геонавігації встановлено на полтавських автобусах. Ці пристої надають чимало переваг як водіям, так і пасажирам.

Датчики геонавігації автоперевізники повинні встановлювати зважаючи на умови конкурсу міськвиконкому.

– Ми проводимо конкурс на здійснення перевезення і серед його умов є забезпечення датчиками геонавігації автоперевізником транспортних засобів, – розповів Ігор Верига, начальник відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку міськвиконкому.

– У режимі реального часу ми тепер слідкуємо за цими обладнаними автобусами. Власник тепер може мати цілий комплекс даних про маршрут: кількість витраченого пального, кількість пасажирів, час руху та багато іншого. Всі дані зберігаються в архіві, тому ми можемо оперативно розглядати зверенення громадян.

Цим займається комунальне підприємство «Центральна диспетчерська служба міських перевезень» і всі користувачі міського автотранспорту можуть звернутися за телефонами 7-52-89 та 7-31-61 із проханнями чи пропозиціями стосовно міських перевезень.

Один датчик геонавігації коштує від 1450 до 2000 гривень

Вартість цих пристроїв від 1450 гривень (не відбувається озвучення зупинок) до двох тисяч (із озвученням зупинок). Автоперевізник купує датчики геонавігації за власні кошти.

Полтавське підприємство-розробник «Елмеханіка» вже постачає подібні пристрої до інших обласних центрів.

– У пристрої встановлені два модулі, – розповідає Тарас Гунченко, директор підприємства. – Один через супутник слідкує за місцем знаходження об’єкту. А інший передає сигнал у диспетчерську на екран комп’ютера. Крім того система віддаленого контролю за транспортом запрограмована автоматично робити звіти про маршрути щоденно по кожній зупинці. Усі відхилення від маршруту будуть відображені у цьому документі.

Денис Скриль

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter