У Полтаві місць в студентських гуртожитках не вистачає

Ситуація
Валентина Зайченко7 вересня 2010 о 13:471293 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві місць в студентських гуртожитках не вистачає
Як стало відомо, не всі виші можуть повністю забезпечити іногородніх студентів кімнатою у гуртожитку.
У Полтаві місць в студентських гуртожитках не вистачаєЖурналісти «Кола» зробили моніторинг деяких ВНЗ обласного центру на предмет забезпечення студентів житлом.

У Педуніверситеті всіх поселити не можуть

Микола Іванович Степаненко, ректор ПНПУ:

-Проблема існує, як і у всіх вишах України. На превеликий жаль, усіх поселити не можемо. Студенти першого курсу пільгових категорій обов’язково забезпечуються кімнатами. Гуртожиток є методом заохочення для студентів других та старших курсів, які отримують кімнати за певні заслуги у житті університету, навчанні, участь в культурно-масових заходах. Відсоток тих, хто дійсно потребує житло насправді не такий уже і високий. За рік проживання у гуртожитку студенти ПНПУ сплачують 1000 гривень.

В «кооперативному» найдорожча плата за кімнату

Віктор Миколайович Артеменко, проректор з науково-педагогічної роботи ПУЕТ:

-Гуртожитки розраховані на 2003 місця. Цього вистачає, щоб забезпечити всіх іногородніх студентів, які потребують житла. Плата за місяць становить 150 – 190 гривень, залежно від умов проживання.

30% майбутніх аграріїв винаймають житло

Олена Михайлівна Костенко, проректор з навчально-педагогічної роботи ПДАА:

-Гуртожитки нашої академії розраховані на 1461 місце. Іногородніх студентів кімнатами забезпечуємо приблизно на 70%. Пільговиків селимо в першу чергу. Місяць проживання у гуртожитку коштує 150 гривень. Студенти четвертих та п’ятих курсів переважно винаймають квартири.

За 1000 гривень на місяць можна жити і в квартирі

Хоча більшість іногородніх студентів забезпечені кімнатами у гуртожитках, проте для деяких питання про поселення залишається актуальним. Адже якщо не пощастило отримати місце у гуртожитку, то винаймати квартиру – задоволення не із дешевих. Середня ціна за місяць проживання у однокімнатній квартирі в Полтаві становить 1000 гривень.

Марія Жеглова, Таміла Михеєва

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter