Кадетський корпус повернуть місту

Новини
8 вересня 2010 о 16:25834 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кадетський корпус повернуть місту
Таку заяву зробив 8 вересня міський голова Полтави Андрій Матковський на прес-конференції після чергової сесії міської ради.

– Цього дня ми зробили конкретні кроки для того, щоб повернути будинок на Жовтневій 42 (у народі називається «Кадетській корпус») до комунальної власності міста, – повідомив міський голова.

– Ще у 2006 році депутатами міськради було передано цей будинок до приватної власності. На мою думку, це був злочин. А от на рівні Києва таке свавілля було дозволене, - продовжив Андрій Матковський.

Прокуратура міста підготувала протест на рішення сесії 2004 року, коли ця будівля була занесена до списку можливих об’єктів для приватизації.

Це було порушення Законів України «Про приватизацію» та «Про охорону культурної спадщини».

Тепер прокуратура як державний орган та міська влада спільно прагнуть повернути до комунальної власності цю пам’ятку архітектури державного значення.

Сьогодні депутати міської ради відмінили рішення про приватизацію та купівлю-продажу цього будинку.

Господарі будівлі у самому центрі Полтави за більше ніж шість років довели її до жахливого стану. Міська влада обіцяє, що, коли пам’ятки архітектури знову стане комунальною власністю, то вона буде збережена для наступних поколінь.

Денис Скриль

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter