Найбагатшим на Полтавщині і 5 в Україні є Костянтин Жеваго

Ситуація
Валентина Зайченко13 вересня 2010 о 15:291481 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Найбагатшим на Полтавщині і 5 в Україні є Костянтин Жеваго
Костянтин Жеваго Фото: expert.ru Жеваго замикає першу п'ятірку українських багатіїв за версією журналу «Кореспондент». Його статок оцінюють в 2,4 мільярда доларів.
Найбагатшим на Полтавщині і 5 в Україні є Костянтин Жеваго

Зараз з прізвищем Жеваго і брендом "Фінанси та кредит" пов’язують близько 60 підприємств і комерційних структур. Серед них – комерційний банк "Фінанси та Кредит", Полтавський ГЗК, холдингова компанія "АвтоКРАЗ", Стахановський вагонобудывний завод, ОАО "Галичфарм", "Київмедпрепарат" та інші.

На першому місці в загальнонаціональному рейтингу Народний депутат України (Партія регіонів), бізнесмен Ринат Ахметов.

Капітал Рината Ахметова оцінений в 18,8 мільярда доларів. Це фінансовий рекорд останніх років донецького підприємця.

Друге і третє місця в рейтингу за представниками фінансово-промислової групи "Приват".

Ігор Коломойський з капіталом 6,5 мільярда доларів закріпився на другому місці, Геннадій Боголюбов з 6,3 мільярда доларів - на третьому.

Четверте місце за Віктором Пінчуком, в якого 3,1 мільярда доларів.

Крім того, до десятки найбагатших людей України увійшли Віктор Нусенкіс (2,3 мільярда доларів), Олексій Мартинов (2,1 мільярда доларів), Віталій Гайдук (1,5 мільярда доларів), Юрій Косюк (1,3 мільярда доларів), Олексій Вадатурський (1,1 мільярда доларів).

Вадатурського назвали сенсацією року, оцінивши його агрохолдинг "Нібулон" в суму понад мільярд доларів.

Окрім цього, планку в мільярд доларів в Україні здолали ще дві людини: Сергій Тарута (1,06 мільярда доларів) - 11-е місце, і Олег Мкртчан (1,06 мільярда доларів) - 12-е місце.

За підрахунками журналу, колективний гаманець "Золотої сотні України" - 66,5 мільярда доларів.

Причому 62,9 мільярда доларів з них припадають на перші 50 місць. "За рівнем капіталізації український бізнес повернувся до підсумків 2007 року, коли сумарний стан першої півсотні був приблизно таким самим", - відзначають укладачі, додаючи, що до рекорду 2008 року, коли ТОП-5- коштував 112,8 мільярда доларів, поки далеко навіть всій сотні.

Рейтинг показав, що найбагатша політична партія України - Партія регіонів.

"Біло-блакитні" делегували в "Золоту сотню" 17 осіб. Їх сумарний капітал - майже третина списку - 20,9 мільярда доларів. Друга за заможністю політична партія - БЮТ. Ця політична сила в сотню делегувала 11 осіб, які накопичили 5,26 мільярда доларів.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter