Земляк індіанського вождя Івана Даценка мріє зняти про героя фільм

Новини
17 вересня 2010 о 09:14717 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Земляк індіанського вождя Івана Даценка мріє зняти про героя фільм
Панас Михайлик родом із Чернечого Яру, знав і спілкувався із Героєм Радянського Союзу та вождем ірокезів у Канаді Іваном Даценком.

– Ми жили недалеко, – розповів Панас Михайлик, колишній доцент Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. – Я пішов до першого класу, а Іван уже ходив до сьомого. Він мене захищав від старшокласників. Уже в школі вирізнявся умінням організувати і керувати справами.

Історик та краєзнавець, кандидат технічних наук дослідив багато тем, але найбільше до душі йому взнавати деталі про земляка та друга дитинства.Книги про Івана Даценка

– Моя книга «Герой з-під Диканьки – вождь індіанського племені Канади» надихнула не одного письменника, – розповів дослідник. – Недавно поет із Сум прислав свою поему про Івана, за основу взявши мою розповідь.

- Розповідь про подвиг – це теж подвиг, тому я буду продовжувати шукати цікаві факти про нашого славетного земляка. Дуже хотілося б зняти кінофільм про пригоди та життя Івана Даценка, але виділені із бюджету 12 мільйонів гривень десь поділися по чиновницьких структурах. А я точно знаю, що такий фільм приніс у десять раз більше прибутку – бо така історія унікальна на цілій планеті.

Денис Скриль

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter