У Полтаві згадували Івана Котляревського

Новини
10 листопада 2010 о 18:48940 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві згадували Івана Котляревського
Саме 10 листопада 1838 року Іван Петрович Котляревський помер.
Полтавці вшанували славетного земляка молебнем у Свято-Успенському соборі. Потім у літературно-меморіальному музеї імені Івана Котляревського відбувся вечір пам’яті. – Такі люди як Котляревський були визначними у формуванні нашої нації, – сказав владика Федір, єпископ Полтавський та Кременчуцький. – Ми повинні пам’ятати і шанувати таких людей, тим паче, що  Іван Петрович був справжнім християнином,  хрестився та відспіваний у Свято-Успенському соборі. Під час вечора пам’яті багаторазово наголошувалося, що зачинателем сучасної української мови став саме Іван Котляревський. Творчість письменника цікава не лише літературознавцям, а й ентографам та фольклористам, адже він вперше використав у літературі таку добірну лексику та опис страв, одягу українців.

Полтавці послухали думки науковців про вплив творчості на подальший розвиток літератури, про пошуки справжнього портрету письменника, також звучали музичні твори та зачитували частини творів.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter