У Полтаві запустити ліхтарики з бажаннями не вдалося

Новини
Валентина Зайченко19 грудня 2010 о 23:581055 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві запустити ліхтарики з бажаннями не вдалося
Фото.  У Полтаві планували запустити в небо десятки ліхтариків з бажаннями.
Полтавці витратили гроші, але «запустити» в небо "бажання" вдалося одиницям.

Акцію на Співочому полі влаштували флеш-мобери з Києва. Вони «гастролюють» по містам України і організовують запуски ліхтариків.

– Традиція запускати ліхтарики прийшла з Китаю, там таке дійство влаштовують вже більше 2 тисяч років. В Україні це досить молодий молодіжний рух – існує 2-3 роки. В Китаї це цілий ритуал возз’єднання вогню з повітрям, а в нашій країні це просто щось нове, просто гарне дійство та можливість загадати бажання, отримати позитивні емоції. Їх пишуть маркерами на ліхтариках, – розповів Андрій Зембицький, киянин організатор та представник групи однодумців «ФлешМобер».

Такі запуски вже були проведені у Чернігові, Житомирі. Після Полтави хлопці поїдуть запускати ліхтарики у Львів.

Полтавці з ентузіазмом підійшли до розваги – скуповували ліхтарики, які коштують 40-50 гривень.

Кілька десятків людей чекали часу «Х» майже годину, старанно писали на ліхтариках свої бажання. У назначений час по команді організаторів, спеціальні горілки в ліхтариках почали запалювати. Але… з кількох десятків ліхтариків злетіло не більше п’яти. Як не намагалися учасники запустити «красу» у небо, більшість ліхтарів залишилися долі. Ті, що полетіли, супроводжувалися голосними оплесками та криками, але більше сміхом. Адже всі, хто прийшов, очікували побачити як в небо злітає багато яскравих ліхтарів. Що завадило масовому красивому дійству – чи то погода, чи ще щось – у організаторів запитати не вдалося. Під час «фіаско» акції вони «загубилися» у натовпі.

Розчаровані полтавці побрели додому. А порвані спалені ліхтарики залишися лежати на снігу, ліхтарики-«рекордсмени» повисли на сусідніх деревах, а кільком – вдалося залетіти навіть вище.

– Задумка акції дуже гарна, але нічого не вдалося, – говорили засмучені полтавці.

– Нас просто обдурили, – обурювалися інші.

Мабуть, здійманню ліхтариків завадила все ж таки морозна вітряна погода. А можливо занадто «важкі» побажання полтавців – адже вони загадували бажання від продовження карантину в школах до народження власних дітей.

Відео того, як все повинно виглядати насправді, є в організаторів на сайті. Там видно, що запуск ліхтариків дійсно гарне дійство. flashmober.net

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter