Салат "Веселі креветки"
Варимо й чистимо півкіло креветок. Подрібнюємо їх на дрібні шматочки. Зрілий плід авокадо обчищаємо й ріжемо акуратними кубиками.
Два великих грейпфрута обчищаємо від плівок і розбираємо на дрібні шматочки. Все це перемішуємо й заправляємо оливковою олією, сметаною або майонезом на вибір.
До салату добре подати злегка підсмажені тости з французької булки, масло. Запиваємо все охолодженим білим вином.
Риба в білому вині
Цю страву я готувала з цілого коропа. Думаю, так само смачно буде й із будь-якою іншою білою рибою. Приготувати цілком - дуже красиво, але можна взяти й шматочки або філе.
Дно форми поливаємо оливковою олією, викладаємо порізану товстими кружальцями цибулю й лимон. Це буде постіль для нашого коропа.
Вичищеного й помитого красеня змащуємо сіллю й перцем, а також спеціальними приправами для приготування риби . Викладаємо на деко.
В пузо йому кладемо шматочки лимона, цибулю та гарно порізані шампіньйончики, можна свіжі, можна й мариновані.
Поливаємо коропа білим вином і зверху щедро посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовочку до утворення сирної скоринки.
При подачі можна посипати свіжою зеленню, а запивати - звісно, білим сухим вином.
Пиріг вітамінний
Маленький качан цвітної капусти поріжте на суцвіття. Близько півкілограма моркви нашаткуйте тонкими брусками. Промийте 250 г листя шпинату і обсушіть його паперовим рушником.
Моркву відваріть в солоній воді близько 3 хвилин, додайте туди цвітну капусту і поваріть ще декілька хвилин, щоб овочі стали м'якими.
В кінці приготування додайте шпинат і як тільки листя стане згортатися, зніміть каструлю з вогню і злийте воду. Овочі потрібно добре остудити.
Невеличку керамічну форму змастіть маслом, викладіть перемішані овочі. Розподіліть на поверхні 4 столових ложки сметани і посипте зверху 3 столовими ложками сиру пармезан.
В розігріту до 190 градусів духовку поставте форму і запікайте 20-25 хвилин до утворення золотистої скориночки.
Овочевий жульєн
У 2/3 склянки курячого бульйону додаємо ? склянки сухого білого вина та одну, нарізану на 4 частини, цибулину, чорний перець горошком і лавровий лист.
Доводимо до кипіння в глибокій сковороді, викладаємо туди 600 г філе білої риби, накриваємо кришкою й варимо 10 хвилин.
Ріжемо соломкою 2 гілочки селери, 1 солодкий перець і 1 морквину. Виймаємо рибу з бульйону, перекладаємо на тарілку й накриваємо, щоб не охолола.
Виймаємо з бульйону лавровий лист, ставимо на сильний вогонь і 5 хвилин варимо без кришки, доки не залишиться 1 склянка соусу.
Викладаємо туди овочі й варимо 10 хвилин, поки вони не стануть м'якими. У 3 столових ложках молока розводимо 2 столові ложки крохмалю.
Додаємо в бульйон і варимо, поки соус не загусне. Подаємо рибу, поклавши зверху овочі та поливши соусом. За матеріалами tochka.net