Полтавців, які відпочивали на Півдні ударила по гаманцю тема туалетів

Новини
2 серпня 2011 о 15:271396 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців, які відпочивали на Півдні ударила по гаманцю тема туалетів
Сьогодні журналіст “Кола” зустрічала пасажирів потягу “Сімферополь-Гродно”, який їздить через Полтаву-Київську. Аби розпитати полтавців, де ж краще відпочити на березі мор, адже наближається оксамитовий сезон.
Серед полтавців, які вийшли з цього поїзду знайшлось небагато бажаючих поділитись своїм відпочинком. Адже вони поспішали на тролейбус та маршрутку. Та все ж таки охочі поговорити знайшлись.



Судак

Сподобався полтавцям як місто, де можна розважитись, але незадоволення викликали переповнені пляжі.

- Я була у Судаку. Відпочивала не на базі, а в приватному будинку, кімнату знімала, - розповідає Тамара, пасажирка потягу.  - Як знайшла? - Приїхала на вокзал, а там повно місцевих жителів стоїть, які здають житло. Платила 75 гривень за кімнату. Як виявилось пізніше, можна було і за 60 гривень знайти. Зручності на вулиці. Готувили всі собі там самі. Знайти житло зі зручностями можна, але це дорожче буде коштувати. Судак мені дуже сподобався. Таке собі молодіжне місто, де повно місць для розваг.

Потяг Сімферополь-Гродно, прибуває на Полтаву-КиївськуПотяг Сімферополь-Гродно, прибуває на Полтаву-Київську

- Ми з донькою відпочивали в Судаку, - говорить пасажирка з потягу (не встигла представитись, бо потяг відправлявся). - У приватному секторі жили. Для одного проживання за добу коштувало 60 гривень. У нас була кімната на 2-х. Там два ліжка, холодильник, вентилятор. Зручності не в нашій кімнаті були, а поруч, у сусідній кімнаті. Тратити гроші в Судаку є на що,  аби були гроші. Єдине, що не сподобалось – те, що на пляжах відпочиває дуже багато людей.

Коктебель

Полтавців, які відпочивали на Півдні України,  зачепила тема туалетів на пляжах. Як вони говорять, грошей затрачається на похід у вбиральню чимало, а їх якість бажала б кращого.

- Ми відпочивали в Коктебелі, - розповідає полтавка Ніна. – За похід у туалет потрібно додатково платити навіть в кафе, не дивлячись на те, що ти в них щось замовляв. На безкоштовних пляжах туалети теж платні, як платні і лежаки. Один тапчан на півдня коштує 20 гривень. А на весь день – 35 гривень. Лежаків на всіх не вистачає, і через ті тапчани, не всі люди можуть знайти собі місце на пляжі. Адже вони в Криму нині переповнені. А ще хочу сказати, що місто, у порівнянні з Полтавою, виглядає брудним.

- Я відпочивала Кирилівці. Туалети на пляжах платні, - розповіла Наталія, продавець. – Є по три гривні, а є і дорожчі. У ті, що за три гривні зайти не реально. Вони просто жахливі.

За житло в Коктебелі полтавці платили 80 гривень за добу.

- Жили в приватному секторі, в людей знімали кімнату на 2-х,  - ділиться жінка. - Зручності частково на вулиці, а частково у приміщенні. Тобто душ був на вулиці, а туалет - в будинку. Холодильник на кухні. А кухня на вулиці. Неподалік є їдальня, але ми готували собі самі, тож цін в столовій не знаємо.

Добирались полтавці до Коктебеля маршруткою, наданою однією з турфірм. Заплатили 400 гривень за дорослого, та 350 за дитину (у вартість входить проїзд як уперед, так і назад).



- Коли замовляєте собі місце в маршрутці, слід звертати увагу на сам дорожній транспорт, - радить полтавка. – Адже є турфірми, де маршрутки  з кондиціонерами, а є без таких зручностей, де дуже душно. І не всі турфірми мають скидки для дітей. Маршрутка довезла нас в місто, а потім ще везла по вулицям. Там майже кожен власник будинків здає кімнати. Водій зупиняє маршрутку де скажете. Ви можете запитувати в жителів, скільки коштує в них житло і які там умови. Так ми і знайшли де зупинитись.

У Коктебелі є безліч місць, де можна провести свій час із задоволенням.

- Ми жили в Центрі Коктебеля. Ринок був поруч. Ціни на продукти на одну-дві гривні дорожчі, ніж в Полтаві. До пляжу хвилин 7 йти, не більше. Розважитись є де, вистачає місць. Є і дельфінарій, і різні музеї, екскурсії. Можна поїздити верхи на конях. Одна година такої прогулянки коштує 100 гривень, дві – 250 гривень, три - 300 гривень. Можна і довше кататися. Заплатите не більше 500 гривень. Але раджу для тих, хто надумає поїздити на конях, одягати зручне взуття та одяг. А катаючись на катері, на всяк випадок беріть таблетки від нудоти, якщо не знаєте, як ваш організм відреагує на прогулянку морем.

Генічеськ

Відпочиваючі на Азовському морі за  житло платити 45 гривень.

Лєна, продавець

-Я відпочивала в Генічеську. Платила 45 гривень за добу проживання. Жила в кімнаті у приватному секторі. Всі зручності на вулиці. Готувала сама, коли мені хотілося. Там є кухня. Магазини та базар були поруч. Ціни нормальні, продукти харчування не дорожчі ніж у нас.

Арабатська стрілка

Таня, приватний підприємець.

- Ми з подругою їздили на Арабатську Стрілку. Ніякої холери там немає. Ми жили на базі відпочинку “Електрон”. Нам сподобалось. Платили по 45 гривень за добу. У номері є ліжка, шафи, вентилятор, холодильник. Зручності були на вулиці. Готували самі собі. Там була кухня. До пляжу йти хвилин п'ть, а якщо через магазин, то 10.

Кирилівка

Цінами на продукти у Кирилівці (Азовське море) полтавців задоволені.

- У Кирилівку ми добирались маршруткою, - розповідає Наталія, продавець. - За дорогу та 7 днів проживання  з однієї особи  650 гривень платили. Жили ми у номері удвох. Було двохспальне ліжо, тумби, два столи та холодильник. Зручності у дворі. Кухня спільна. Можна готувати самим, а можна купувати те, що готує власниця будинку. Магазини знаходились через дорогу від будинку, де ми жили. Ціни нормальні, не дорого було скуплятись. На дорогу до пляжу затрачали 10 хвилин. Місць для розваг вистачає: кіно, дискотеки, лунопарк. Сподобався аквапарк. Дитячий квиток туди коштує 175 гривень, а  дорослий - 185.

Керч

Полтавка Олена платила  50  гривень за проживання в Керчі.

- Я була в Керчі. Там жила в приватному секторі. Платила десь 50 гривень за добу проживання. Всі зручності на вулиці. Була кухня. Готувала собі сама. Поруч ринок, де можна було купити продукти. Пляж недалеко. І спека зараз там неймовірна.

Нагадуємо, що гарячі путівки з'являться у вересні.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter