На Полтавщині затримали викрадачів газоконденсату

Ситуація
2 вересня 2011 о 14:01883 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині затримали викрадачів газоконденсату
8 жителів Полтавщини організували викрадення газоконденсату.


– Злодії мали намір у два етапи викрасти більше 10 тон з конденсатопроводу, розташованого в лісосмузі в 7 кілометрах від села Лободіно Гадяцького району, – повідомив Михайло Кривошей, начальник УБОЗ Полтавської області. –  Намагаючись втекти від переслідування, викрадачі вивели правоохоронців на територію одного з державних господарських підприємств, під ширмою якого, як стало відомо, вони зберігали небезпечний вантаж до моменту його реалізації. Під час затримання групи працівники УБОЗу вилучили саморобний металевий пристрій для буріння труби і 30-метровий резиновий шланг високого тиску, а також дві вантажівки, зареєстровані на державні підприємства інших регіонів України, зокрема: КРАЗ із паливоцистерною та УРАЛ з металевою ємністю, наповненою чотирма тоннами газоконденсату.



Фото із офіційного сайту ГУБОЗ.

Злочинну групу зібрав та очолив 35-річний заступник директора держпідприємства, за парканом якого злодії намагалися приховати «здобич». Чотирьох з восьми співучасників, серед яких один неповнолітній, об'єднує не тільки земляцтво і відсутність постійного місця роботи, але й кримінальне минуле. Зокрема, усі четверо знаються на крадіжках. Очільник злочинного об’єднання теж був за гратами: у 2006 році відбував покарання за розтрату ввіреного йому майна.

Коментуючи цю подію начальник УБОЗ зауважив, що п'ятеро фігурантів справи перебувають під арештом, троє – виконують письмове зобов'язання не полишати місця постійного проживання без дозволу слідчого.

За оцінками експертів розмір матеріальної шкоди, завданої «газовидобувній компанії» становить близько 45 тисяч гривень.

Усім спільникам пред'явлені обвинувачення у скоєнні крадіжки (ч.5 ст.185 Кримінального кодексу України) та пошкодженні об'єктів магістральних газопроводів (ч.3 ст. 292 Кримінального кодексу України). Їм загрожує від 5 до 12 років ув'язнення.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter