Види батарей до мобільних телефонів: переваги та недоліки

Статті
Ольга Правденко25 листопада 2011 о 15:053647 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Види батарей до мобільних телефонів: переваги та недоліки
Купуючи мобільний телефон, ми звертаємо увагу не лише на його виробника, колір, зовнішній дизайн, функціональність, а й на акумуляторну батарею.
Останнє дуже важливе, бо саме від батареї чи часто залежить скільки років прослужить вам стільниковий телефон. Тому тут потрібно врахувати її тип та ємність.

Ремонту батарея не підлягає. Фото Ніни КорольРемонту батарея не підлягає. Фото Ніни Король



Журналістка «Кола» вирішила запитати в полтавських продавців-консультантів мобільних телефонів про правила вибору та зарядки батареї. Чи то через некомпетентність персоналу чи з інших міркувань розповісти про батареї мобільних телефонів не погоджувались. Журналіст зіткнулася з проблемою: із п’яти магазинів, які обійшла, тільки в одному погодилися розповісти про батарею та зарядні пристрої.

Акумуляторні батареї до мобільних телефонів є кількох типів. Найпоширеніші – це нікель-металгідридні (NiMH), літієво-іонні або просто іонні (Li-ion) й батареї на основі літію з полімером (Li-Pol).

Нікель-металгідридні (NiMH) акумуляторні батареї хороші тим, що володіють великим обсягом і низькою собівартістю. Зараз вони зустрічаються в старих моделях габаритних мобільних телефонів з мінімальним набором функцій.

Єдиний мінус у тому, що нікель-металгідридні акумулятори періодично необхідно доводити до повної розрядки, щоб вони могли набрати повну потужність при зарядці. Зараз такий тип телефонів та батарей можна придбати хіба що з рук, в магазинах покупці їх навряд чи знайдуть.

Літієво-полімерні (Li-Pol) акумуляторні батареї теж заслуговують на увагу. Акумулятори цього типу здатні повноцінно прослужити до 200 циклів від кожної перезарядки.

Літієво-іонні (Li-ion) акумуляторні батареї найбільш поширені через свою компактність.

Фото Ніни КорольФото Ніни Король



– Сьогодні можна сказати, що в нових моделях телефонів використовується лише цей тип батереї. Такі батаерї надійніші за інші та прослужить власнику значно довше, ніж інші види батарей. Звичайно, термін її приданості залежить від того, як використовують мобільний (чи часто грають на ньому в ігри, слухають радіо, музику), але якнайменше на два – три роки її вистачить. А це майже удвічі довше, ніж полімерна батарея, – говорить продавець-консультант Дмитро.

Дмитро каже, що Li-ion акумулятори виробники телефонів вибрали в якості основних ще й через те, що його не потрібно заряджати тільки після повної розрядки. Але такі батареї  не рекомендується використовувати при низькій температурі і тривалий час тримати у повністю розрядженому стані, бо це погано позначається на термін їх служби.

Ремонту батарея не підлягає

Якщо у вас зіпсувалася батарея, то відремонтувати її не можливо. Доведеться купувати нову.  Та до старих моделей телефону знайти батарею, сьогодні дуже важко. Її можна придбати хіба що з рук або в тих місцях, де продають мобільні телефони, які були у використанні.

– Ліцензійна батарея з гарантією від виробника обійдеться  покупцеві від 100 до 150 гривень. Дешевша – китайська , 50 – 60 гривень, але вона без гарантії, – розповідає Дмитро.  – Є небезпека, що вона швидко зіпсується і навіть може вибухнути.

До теми - С 15 ноября МТС будет взимать плату за отчеты о доставке SMS.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter