У Полтаві відкрилася виставка старовинних новорічних прикрас родини Короленка

Новини
14 грудня 2011 о 17:171848 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрилася виставка старовинних новорічних прикрас  родини Короленка
Фоторепортаж.  У Полтавському літературно-меморіальному музеї  В. Г.  Короленка почала діяти виставка ялинкових прикрас родини відомого полтавця.
Побачити ретро-прикраси ручної роботи можна від сьогодні, 14 грудня, до Водохреща, 19 січня.



У музеї, окрім ялинки з оригіналами новорічних прикрас, є  і новорічне деревце з іграшками, виготовленими студентами педуніверситету імені В. Г. Короленка. Вихованці цього вишу в 2008 році спробували створити подібні іграшки.

У музеї зберігається близько 30 ялинкових прикрас  сім’ї Володимира Галактіоновича Короленка. Усі вони ручної роботи. Виготовлені переважно з пап’є-маше, кераміки, лози  та паперу. На ялинці з копіями -  більше 100 іграшок.

- Виставку новорічних прикрас родини Короленка ми почала проводити з 1980 року, - говорить Людмила Ольховська, провідний науковий співробітник Полтавського літературно-меморіального музею В. Г. Короленка. -  А до цього прикраси зберігались у фонді. Їх ми протягом року зберігаємо в коробках. Відвідувачам до таких прикрас ми не дозволяємо торкатись, для їх збереження. Новорічні ж прикраси, які відтворювали студенти, ми дозволяємо потримати.

Серед новорічних прикрас родини Володимира Галактіоновича є паперові клоуни та блазні, в яких рухаються вуха та очі. Як розповіла Людмила Василівна, такі фігурки, раніше використовували для створення мультфільмів.

Довідка «Кола»: Щоб побачити старовинні прикраси родини В. Г. Короленка потрібно заплатити за вхід до музею. Дитячий квиток 4 гривні. Дорослий  - 6 гривень.

До теми - Новорічна атрибутика: ціни у Полтаві.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter