Прямо на вулиці в центрі міста полтавців перевіряли на туберкульоз

Новини
24 березня 2012 о 16:36808 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прямо на вулиці в центрі міста полтавців перевіряли на туберкульоз
Кожному, хто проходить флюрографію лікарі дають поради, як вберегтися від туберкульозуФоторепортаж. На Театральній площі розмістили пересувний флюроограф, кожен бажаючий міг просканувати свої легені.


Нагадаємо, що сьогодні, 24 березня, всесвітній день боротьби з туберкульозом. Полтавські медики, благоднійні асоціації та чиновники разом вирішили, що в цей день, кожен бажаючий може безкоштовно і швидко пройти флюрографію.

- За півтори години флюрографію зробило більше ніж 40 чоловік – говорить Дмитро Колосов, член БА «Світло надії».  – І бачите, що черга ще є. Взагалі акція розрахована до 15-00, але будемо працювати до останнього клієнта. Це перша така акція в Полтаві, яку проводить наша організація.



До пересувного флюрографу люди заходять по одній-дві особи. Вся процедура триває не більше п’яти хвилин.

- Мені дуже зручно проходити флюрографію ось так, швидко на вулиці – говорить Роман, чоловікк, який стоїть в черзі до флюрографа.– На роботі змушують робити флюрографію раз на пів року, але в будні дні зовсім не встигаю це зробити. А сьогодні ж вихідний, це дуже зручно, за 5 хвилин, і на пів року начальство мене не займає.

Лікар-фтизіатр розповіла, що з усіх перевірених ні одного зараження на туберкульоз не виявлено. Був один пацієнт у якого побачили вже давно вилікувану хворобу, тобто здоров’ю людини нічого не загрожувало.

Організатори акції обіцяли наступного року встановити такий флюроограф для полтавців знову, щоб ця акція ставала більш традиційною.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter