Мережа клінік «Мать и дитя»: «Для нас важливо не тільки забезпечити вагітність, а й отримати здорову дитину»

Новини
4 жовтня 2012 о 15:151743 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мережа клінік «Мать и дитя»: «Для нас важливо не тільки забезпечити вагітність, а й отримати здорову дитину»
Минулого четверга в конференц-залі готелю «Палаццо» відбулася презентація соціального проекту мережі клінік «Мать и дитя».


На зустрічі з журналістами представники компанії розповіли про можливість безкоштовного обстеження для подружніх пар у їхніх медичних закладах. Також на прес-конференції говорили про актуальні проблеми безпліддя та планування сім’ї.



Часто в молодих сім’ях жінка не може завагітніти протягом року і більше. У таких випадках подружжя не знає, куди звернутися, де можна отримати справді кваліфіковану допомогу. Клініка «Мать и дитя» виступила ініціатором соціального проекту «Право на батьківство: вихід є!», що дає можливість подружнім парам із регіонів безкоштовно обстежитись. Статистика безпліддя в Україні така, як і в усьому світі – кожна п’ята пара не може зачати дитину. Причини порушення репродуктивної функції можуть бути різні: ендокринні, імунологічні, гінекологічні захворювання.

–       Кожного року в Україні лікування методами допоміжних репродуктивних технологій потребують 69-70 тис. людей, а практично проводиться 10-15 тис. циклів за рік. Таким чином у країні потреби населення в такому лікуванні задовольняються на 10%, – говорить генеральний директор мережі клінік «Мать и дитя» Наталія Олександрівна Данкович. – Ми працюємо з кожним індивідуально, стараємося інформувати пари, щоб їхній вибір методів лікування був своєчасним та правильним.

Головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Ігор Олександрович Пирогов, який також був присутній на прес-конференції, зазначив, що безпліддя – це не тільки медична проблема, а й соціально-економічна, адже в Україні зараз достатньо серйозна демографічна ситуація. Це питання активно вирішується на державному рівні. Основні напрямки роботи – це збереження репродуктивної функції населення та планування сім’ї.

–       На сьогодні в Україні маємо сумну статистику: 40% безплідних жінок – це ті, які робили аборти, – зазначає Ігор Олександрович. – Тому наша профілактична робота полягає і в зниженні кількості абортів, і в зменшенні числа захворювань, які передаються статевим шляхом, і, звичайно, в лікуванні безпліддя.

Ігор Олександрович вважає допоміжні репродуктивні технології на сьогодні є найефективнішим способом вирішення проблеми безпліддя. Із 2006 року від 12 до 15 полтавок на рік мають змогу за державні кошти пройти лікування за цією методикою. За статистикою, 28% із них можуть завагітніти після безкоштовного курсу допоміжних репродуктивних технологій.



Володимир Володимирович Котлік, головний лікар клініки «Мать и дитя», розповів, які технології  застосовуються для вирішення проблеми безпліддя в їхніх медичних центрах: «Вузькоспеціалізована клініка штучного запліднення сьогодні може лікувати практично всі види безпліддя. Ми застосовуємо такі технології, завдяки яким можемо чітко та впевнено заявити, що невиліковних форм безпліддя не існує».

ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення) – методика, коли запліднення статевих клітин відбувається не в маткових трубах жінки, а поза її тілом – у спеціальній ембріологічній лабораторії. На третю чи п’яту добу свого існування ембріон переноситься в утробу матері. Один із напрямків роботи клініки – передімплантаційна генетична діагностика – проводиться на 3-5 добу життя ембріона. Таким чином лікарі можуть оцінити його генетичне здоров’я, виключити можливість розвитку хвороби Дауна, гемофілії, визначити резус-актор, щоб унеможливити конфлікт резусів тощо.

Ще одна методика клініки – збереження репродуктивних клітин пацієнтів, які мають онкологічні захворювання. Якщо людині призначено курс хіміотерапії, після якого шанс зачати і народити дитину значно зменшується або й узагалі зникає, вона може звернутися в клініку «Мать и дитя». Тут зможуть зберегти здорові яйцеклітини або сперматозоїди шляхом кріоконсервування, тобто заморозити їх. Використати цей метод збереження статевих клітин можуть і жінки, які не збираються рано народжувати. Таким чином і після сорока з’являється більше шансів народити здорового малюка.

Також у мережі клінік можна вирішити проблему безпліддя, скориставшись програмою сурогатного материнства. Інколи це єдиний спосіб для жінки, якій, наприклад, видалили матку, мати генетично рідного малюка.

Сергій Антонов, юрист клініки, запевнив, що сурогатне материнство абсолютно легальне і підтримується державою. Права кожного учасника такої програми, зокрема і пари, і сурогатної матері, захищені. Між ними обов’язково укладається договір, гарантується конфіденційність.

Соціальний проект «Право на батьківство: вихід є!» спрямований на часткове вирішення проблеми безпліддя у регіонах. За допомогою цієї соціальної ініціативи мешканці регіонів, що мають проблеми з репродуктивним здоров’ям, мають можливість пройти безкоштовну програму якісної базової діагностики в клініках «Мать и дитя» в Києві. До безкоштовного обстеження входять:

– консультація гінеколога-репродуктолога;

– УЗД органів малого тазу для визначення фолікулярного резерву;

– спермограма.

«Наш проект соціальний і дуже важливий», – зазначила Наталія Олександрівна вкінці зустрічі. «Якщо нас зрозуміють, то багато людей зможуть почути довгоочікуваний дитячий сміх у своїх домівках».

Цією пропозицією може скористатися будь-яка подружня пара, попередньо зателефонувавши і записавшись на консультацію та діагностику за телефонами: клініка правий берег Дніпра – (044) 391-23-53, клініка лівий берег Дніпра – (044) 566-52-22.

mdclinics.com.ua

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®