Полтавські журналісти посадили 2 гектари лісу

Новини
Ольга Правденко19 квітня 2013 о 16:221066 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські журналісти посадили 2 гектари лісу
Напередодні Дня Довкілля представники полтавських ЗМІ разом з лісівниками області, саджали журналістський ліс.


2 гектари сосни кримської журналісти посадили в Диканському лісництві. Маленькі кількасантиметрові саджанці за рік виростуть до 1 метру.

– Загалом, цього року ми висадили 12 мільйонів штук сіянців лісових дерев та кущів, створивши 2 тисячі гектарів нового лісу. Наша область лідирує з лісорозведення у зоні лісостепу,– прокоментувала Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового й мисливського господарства.



Читайте також, як саджати та доглядати за рідкісними декоративними деревами та кущами

Також журналісти долучилися до саджання нових кущів бузку у заповіднику місцевого значення «Бузковий гай», що в Диканьці. Крім того, журналістські дерева будуть проростати й у Кочубеївському парку селища.

– Бузок, що росте в заповіднику з часом трансформувався в дикий. Нині частина кущів уже всихають та трухліють. Щоб відродити гай, ми підрізаємо бузок, аби молоді пагони могли живитися необхідними речовинами. Хоча в ідеалі потрібно посадити повністю нові кущі. Минулі роки лісівники саджали штампований бузок, але він тут не приживається і не дає того повноцінного «килиму»  цвітіння, тому нині ми підсаджуємо дикий бузок, – розповів Вадим Нетудихата, директор ДП «Диканське дослідне лісомисливське господарство».

До теми: Як виростити здорову розсаду на вікні та балконі

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter