За місяць полтавці здали 600 одиниць зброї

Новини
Ольга Правденко7 червня 2013 о 15:07897 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
фото з сайту mvs.gov.uaНа Полтавщині закінчився місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки, вибухових пристроїв та спецзасобів до органів внутрішніх справ.


За місяць полтавці добровільно здали  600 одиниць зброї, 77 одиниць спецзасобів та 92 016 набоїв різного калібру.

– Найбільше зброї здали працівники Октябрського райвідділу міліції, – коментує Юрій Сулаєв,  речник обласного управління МВС. – Частина громадян змогли здану зброю переформити на себе законно після того, як пройшли відповідну медичнку комісію, а сама зброя була перевірена.

Нині переважна більшість гладкоствольної зброї, за словами Юрія Сулаєва, зберігається на складі Полтавського обласного управління МВС. Згодом її утилізують на спеціальному підприємстві у селі Затурино, що під Полтавою. Нарізну ж зброю (пістолети різного калібру зі спеціальними нарізами у середині  дула) передадуть на збереження до Міністерства внутрішніх справ України. Саме у міністерстві й вирішать питання її утилізації.

За час проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів до неї звільнено 25 громадян, які добровільно її їздали.
Нагадаємо, кілька років тому полтавці здали 584 одиниці зброї

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter