У Великих Сорочинцях офіційно відкрили ярмарок

Новини
20 серпня 2013 о 13:301791 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Великих Сорочинцях офіційно відкрили ярмарок
Національний Сорочинський ярмарок офіційно стартував сьогодні, 20 серпня, у Великих Сорочинцях на Миргородщині.

Ярмаркуючих у день відкриття Сорочинського ярмарку не надто багато (фото: ridna.ua )Ярмаркуючих у день відкриття Сорочинського ярмарку не надто багато (фото: ridna.ua ) У відкритті взяв участь віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Національне дійство на Полтавщині він назвав душею українського народу.

– Сорочинський ярмарок – це історичний бренд. Це вже далеко не торговельний майданчик, а й важливий елемент нашої з вами самоідентифікації. Це один з брендів України, так само як писанка, Петриківський розпис, вишиванка, дерев'яні церкви Карпат, – сказав віце-прем'єр-міністр.

- Сьогодні у Сорочинцях ще не надто людно, - розповідає наш кореспондент Ольга Матвієнко, яка знаходиться на великому торговищі.

На головній та малих сценах відбуваються театральні дійства. Виступають народні колективи різних країн. Сьогодні ввечері гостей та учасників ярмарку порадує  група «ТІК», у середу  –  Вєрка Сердючка. На  четвер заплановані  «Ярмаркові вечорниці»,  п’ятницю  – «Свято пива», а в суботу – концерт учасника шоу «Х-фактор» Володимира Герасименка (після шоу його називають Чупакаброю), гурту «Чорнобривці» та «Шоу барабанів». Яскравим доповненням цього дня буде Феєрверк.

Торгівля на ярмарку триватиме до 25 серпня, хоча офіційне закриття заплановане на 24 серпня.

За 5 днів організатори очікують, що ярмарок відвідають більше півмільйона людей з 30 країн світу.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter