На сцені полтавського театру виступали люди з психічними відхиленнями (+ фото)

Новини
Ольга Правденко28 жовтня 2013 о 10:00923 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сцені полтавського театру виступали люди з психічними відхиленнями (+ фото)
У Полтаві в обласному театрі імені М.В. Гоголя вперше відбувся обласний фестиваль людей з психічними відхиленнями "Зірка надії".


Нині українські психіатри називають їх людьми з особливими потребами. Головна мета фестивалю – максимально адаптувати таких людей  в соціум. Всього на заході виступило 42 особи, а також 7 лікарів із Зіньківського та Новосанжарського районів та міста Полтави. Вхід до театру був вільний.



– Цей захід – продовженя Всеукраїнської акції "Мистецтво, яке об’єднує всіх", що відбулося в Києві. У Полтаві ми його зробили не як одноразове дійство, а як фестиваль і надіємося, що в перспективі фестиваль стане щорічним та всеукраїнським. Девіз фестивалю "Ми і наші друзі пацієнти", – розповів Віталій Закладний, головний лікар Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру.

Відкрила фестиваль вистава за мотивами творів Миколи Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки". У ній, на рівні з професійними акторами, зіграли  медпрацівники психіатричної лікарні. А далі виступали вихованці інтернатних закладів області та самодіяльні колективи. Чимало з них вперше виступали на великій сцені перед залою з глядачами заповненою хоч не вщерть, але більше, ніж на половину. Проте виступали впенено, не розгубилися, максимально розкрили свої можливості. Тут можна було побачити і почути популярні хіти, пісню у стилі реп, яку виконав юний Андрій Мурза з Полтави, чудову виставу "Колобок на новий лад" самодіяльного театру "Дзвіночок", майстерну гру на ложках ансамблю ложкарів Зіньківської школи-інтернату та багато іншого. Особливо ж глядачам сподобалися гуморески Павла Глазового у виконанні Олександра Люборця. Також Олександр звернувся до глядачів із проникливим віршем про інвалідів, у якому поєдналис ярозпач, біль та любов і надія водночас у доброту людей.

Ніхто з артистів не залишився без подарунку, усі учасники сатли номінантами та отримали дипломи. – Багато організацій передали подарунки, але зробили це тихо, не захотіли піаритися, це добрий знак нашиз бізнесменів, – зазначив Віталій Закладний.

До теми: Розвінчуємо 7 найпоширеніших міфів про психічнохворих та психіатрів

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter