Імена дітей на Полтавщині: як у «Кайдашевій сім’ї» – і Карпо, і Лаврін, а ще Мадонна, Лоредана

РЕДАКЦІЯ РЕКОМЕНДУЄ
Ніна Король4 грудня 2013 о 07:451052 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Імена дітей на Полтавщині: як у «Кайдашевій сім’ї» – і Карпо, і Лаврін, а ще Мадонна, Лоредана
«Коло» услід за тим, як називють дітей у Полтаві, дізналось, які імена в топі в області.


На Полтавщині найчастіше називають хлопчиків Артемами, дівчаток – Софіями, Анастасіями. Фото mamina-radostt.blogspot.comНа Полтавщині найчастіше називають хлопчиків Артемами, дівчаток – Софіями, Анастасіями. Фото mamina-radostt.blogspot.com

Загалом у Полтвській області прослідковується повернення до старих, забутих імен, які були популярні на початку століття  та у 60-70-их роках  минулого століття. Розмаїтття імен надзвичайно велике. Це говорить про багатонаціональну область, а ще про моду на імена, вплив кіно й телебачення та наслідування зірок: як селебрітіс кличуть своїх дітей, так і інші громадяни прагнуть назвати своїх синів і доньок.

Про це розповіла Лілія Кошель, головний спеціаліст відділу ДРАЦС реєстраційної служби Головного управління юстиції в Полтавській області.

Найпоширеніші імена дівчаток: Анастасія, Анна, Вероніка,, Єва, Марія, Софія.

Найпоширеніші імена хлопчиків: Артем, Влад, Дмитро, Іван, Максим, Олександр.

Які імена у топі в Октябрському районі Полтави, читайте тут.

Рідковживані імена, які жителі області дають малятам у 2013 році

Дівчаток: Анжела, Василина, Лукерія, Стефанія, Уляна, Альбіна, Домініка, Аврора, Аделіна, Агнеса, Аделаїда, Арсенія, Глафіра, Марта, Ярина, Станіслава, Лаура.

Хлопчиків:Гордій, Дем’ян, Іоанн,Лук’ян, Мирон, Натан, Остап, Світозар, Веніамін, Герман, Любомир, Гнат, Ернест, Карпо, Лаврін, Клим, Платон, Мирослав, Прохор, Серафим, Степан, Тихон, Спартак.

Чимало імен дивних, нетрадиційних дали мами і тата своїм малюкам цьогоріч.

Дівчаток назвали: Алана, Алеся. Альміра, Аміра, Дінара, Емілі, Євангеліна (як донька у Світлани Лободи), Камілла, Кароліна, Катріна, Лоредана (однойменна пісня Іво Бобула), Мадонна,Ніколь, Раміна, Рузанна, Сабріна, Сіяна, Суламіта, Хатіа, Авітала (так віруюча родина на Шишаччині іменує доьку), Айша, Альміна Султан, Амелія, Адріана, Васіліса, Даніель, Джювайрія, Еллада, Еріка, Есфірь (хоч в українській мові після р м’який знак лише у слові Горький і якщо далі йде о – ьо), Інна-Меліс, Єсенія (як однойменний фільм), Лейла. Леона, Лоліта, Ліонель, Ліка, Марія Магдалена, Модіна, Моніка, Наіля, Нінья, Павліна, Сєлєна, Хатіже, Юнона.

Нетрадиційні імена хлопчиків на Полтавщині:

Амадей, Амір, Дамір, Дініс, Ельдар, Кадир, Рамі, Ренат, Хазем, Алексан, Ашот, Даніслав, Даримір, Домінік, Ельгіз, Ерик, Ігор-Генрі, Ільяс, Іордан, Луї-Антуан, Мілуш, Надар, Рамазан, Самуель, Раміль, Тігран, Такрім, Філіп, Амін.

Імена-2013 у Ленінському районі Полтави.

Тут можна дізнатись, як називали дітей в області 3 роки тому.

Як додала Лілія Олександрівна, нетрадиційні імена часто створюють проблеми при реєстрації дітей цих носіїв імен.

– Коли з’являються діти, то проблеми з по батькові, адже важке у вимові або написане ім’я не за правописом постійно викликає підозру при оформленні документів, – зазначає головний спеціаліст. – Постає запитання, чи це не помилка в імені, і це при прийомі на роботу, та й за інших обставин, коли оформляють документи.

До того ж у школі в дітей теж іноді виникають проблеми через імення – однолітки дають прізвиська, перекручують ім’я.

Також варто врахувати, яке прізвище у дитини і по батькові, настільки милозвучно воно буде українською.

Хоча скільки б не було порад, батьки самі вибирають імена своїм дітям і тільки їм вирішувати, подобається воно чи ні.

Для цього мами і тата ще зважують, що означають ініціали імен та самі імена (це є на різних сайтах та у спеціалізованих книгах).

До теми: екс-заступник мера Полтви мав інше ім’я до 16 років.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter