У Миргороді на честь загиблого в АТО коваля проведуть фестиваль

Афіша
Ольга Матвієнко6 серпня 2015 о 15:141435 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Миргороді на честь загиблого в АТО коваля проведуть фестиваль
Другий міжнародний ковальський фестиваль ножових майстрів відбудеться у серпні.

У Миргороді на честь загиблого в АТО коваля проведуть фестивальПетро Федоряка. Фото із соціальної мережі

У Миргороді триває підготовка до ковальського фестивалю. 22 серпня зберуться майстри з усієї України на другий український ковальський фестиваль ножових майстрів, повідомили на офіційному сайті Миргородської міської ради.

Натхненником та організатором фестивалю цього року є Валентина Федоряка – дружина загиблого у зоні АТО Петра Федоряки, коваля-зброяра, якого знали в Україні і далеко за кордоном. Він пішов з життя, виконуючи свій громадянський обов’язок 31 липня 2014 року. Цьогорічний ковальський фестиваль однодумці присвячують світлій пам’яті трудолюбівського патріота Петра Федоряки.

У програмі фестивалю: демонстрація майстерності від ковалів України та закордонних учасників, майстер-класи провідних фахівців ковальської справи, кування сонячного годинника, виготовлення ножів, змагання лучників, видовищні бої з шаблями, ярмарок кованих речей та багато іншого.

Офіційне відкриття ковальського свята заплановане 22 серпня на 10.00. Дійство відбуватиметься у містечку майстрів біля кафе-бару «Ассоль».

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter