ПРИБЛИЗНО ДОРІВНЮЄ, АБО ҐЕНДЕРНА РІВНІСТЬ НАПОЛОВИНУ

10 грудня 2015 о 15:561822 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ПРИБЛИЗНО ДОРІВНЮЄ, АБО ҐЕНДЕРНА РІВНІСТЬ НАПОЛОВИНУ
Не хочу, щоби хтось звинуватив мене у сексизмі, але... іноді я не розумію цих половинчастих подвійних стандартів у підходах до ґендерної рівності. Про що це я? А, ну так, про сьогоднішній законопроект 2254а.

Українські парламентарі у першому читанні проголосували законопроект 2254а. Непосвяченим - це законопроект, згідно із яким вводяться неоднозначні положення щодо ґендерної рівності та кримінальної відповідальності щодо жінок.

Не подумайте лихого, я дійсно поважаю та люблю жінок. Але, сьогодні, коли десятки жіночих організацій та феміністичних рухів в Україні та всьому світі вперто відстоюють право на ідентичність та право жити, працювати нарівні з чоловіками, чому мають бути введені подвійні стандарти щодо юридичної відповідальності.

Так, згідно з цим законопроектом, у разі його прийняття жіночки-злочинниці будуть назавжди і за будь-яких умов звільнені від пожиттєвого довічного ув'язнення. Тобто за один і той же злочин чоловіку - пожиттєво, жінці - виправна колонія.

Тобто - чоловік з ревнощів уб'є жінку та сусіда - і його довічно запроторять за ґрати, а жінка, яка, приміром, жорстоко познущається над дитиною, покалічить її та розчленує, або живцем закопає - посидить десяток років і знову вільно буде швендяти вулицями, топтати ряст і приглядати наступну жертву? Це гуманізм, чи непрофесіоналізм нашої влади?

Цікаво, чи вийдуть завтра на вулиці пікети фемен та інших захисниць рівності?

Якісь двоякі почуття...


А що ви думаєте з цього приводу?