Полтавці всю ніч дивилися короткометражки

Дозвілля
Ольга Матвієнко28 червня 2015 о 17:021347 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці всю ніч дивилися короткометражки
Вчетверте у Полтаві відбувся фестиваль короткометражного кіно.

Полтавці всю ніч дивилися короткометражкиУ Полтаві відбувся фестиваль короткометражного кіно «Відкрита ніч». Фото Анни Ютченко

Із 27 на 28 червня в кафе-барі «Villa Крокодила» відбувся фестиваль короткометражного українського кіно «Відкрита ніч». Організаторами виступили ПООТ «Просвіта» і незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus».

«Відкрита ніч» – подія всеукраїнського масштабу. Паралельно з Полтавою фестиваль відбувався на кіномайданчиках більше ніж 40 українських міст.

За традицією «Відкрита ніч» мала відбуватися у парку «Перемога», але погода внесла свої корективи – як тільки організатори змонтували екран, почався сильний дощ. Кінофестиваль перемістився до кафе-бару «Villa Крокодила», адміністрація якого радо пішла на зустріч полтавським кіноманам.

Захід розпочався з виступу голови Полтавського обласного осередку «Просвіта» Миколи Кульчинського. Він подякував присутнім за те, що ті не побоялися дощу та розповів про концепцію цьогорічної «Відкритої ночі». За словами Кульчинського, фільм-переможець буде показаний на телеканалі «1+1».

Читайте також: Народні майстри з’їхалися до Опішні: фоторепортаж із традиційного фестивалю

В програмі фестивалю було 47 фільмів, серед яких ігрові (художні), неігрові (документальні), рекламні ролики та анімаційні фільми. Протягом заходу глядачі відзначали в спеціальних анкетах ті кінороботи, які сподобались їм найбільше.

На думку полтавців, найкращою з представлених кінокартин виявилася «Сволота» Івана Четверика, яка вразила зал несподіваною кінцівкою – хлопець краде у дівчини коробку з під дорогого смартфону, але виявляється, що там хом’як. Друге місце між собою поділили короткометражки «Вікно», «Фіт» та «Останній відвідувач».

Кінофестиваль «Відкрита ніч» пройшов в Полтаві вчетверте. На думку засновника фестивалю Михайла Іллєнка, такі заходи – яскравий доказ того, що українське кіно живе і розвивається:

– Нам сказали, що українського кіно немає. Ми не повірили і зробили кінофестиваль «Відкрита ніч».

Денис Старостін, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter