У Полтаві розбили табличку біля пам'ятника Небесній Сотні (оновлено)

Кримінал
16 травня 2016 о 12:331140 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві розбили табличку біля пам'ятника Небесній Сотні (оновлено)
​Частина монументу відкололася.

У Полтаві розбили табличку біля пам'ятника Небесній Сотні Пошкоджений пам’ятник небесній сотні. Фото зі сторінки Юліана Матвійчука

Невідомі учора розбили табличку біля тимчасового пам'ятника Небесній Сотні. Про це заявив депутат Полтавської міськради Юліан Матвійчук. Він розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі фото, на якому помітно, що пам’ятник дещо зруйнований.

– Про випадок сповістив СБУ та поліцію. Складений акт. Перевіряють запис з відеокамер. Впевнений, що в Полтаві діє група: Мазепа, могили хлопців, тепер Небесна Сотня. Ні в яку структуру передавати не буду. Проведемо допит у себе, – заявив Юліан Матвійчук.

Начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрій Сулаєв говорить, що за останні кілька днів про факт пошкодження пам’ятника поліція повідомлень не отримувала.

– Потрібно перевірити, на балансі якого комунального підприємства перебуває монумент. Крім того, що не було поки що ніяких заяв, варто говорити й про те, що пам’ятник міг, можливо, і сам зазнати пошкоджень, від впливом погодних умов, наприклад. У будь-якому випадку говорити зараз однозначно складно, – сказав Юрій Сулаєв.

На місце події направили патруль, а те, чи надходила інформація у call-центр перевіряють. Згодом у поліції повідомили:

– Вчора на 102 о 20.36 телефонував Юліан Матвійчук. О 20.43 на місці вже були патрульні. З ними Матвійчук поспілкувався і дав необхідні пояснення з приводу виявленого факту. Матеріали патрульна скерує до полтавського відділу поліції для відповідного реагування, – повідомив Юрій Сулаєв.

Також серйозною проблемою залишається те, що стела Небесній сотні не має жодного статусу, і, відповідно, відсутні балансоутримувачі. Це означає, що комунальні підприємства не зобов’язані турбуватися про тимчасовий пам’ятник героям Небесної сотні. Також відсутність балансоутримувача майже унеможливлює законодавчий захист пам’ятника. Тобто де-факто пам’ятник є, але юридично він не існує.

На противагу цьому, за розслідування пошкодження пам’ятника Івану Мазепі у місті взялися ретельно.

– Зараз справою займаються працівники СБУ. Можна говорити, що було використано дві гранати, – зазначив Юрій Сулаєв.

Надія Труш

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter