У розкритті злочинів міліція Полтавщини розраховує на більшу активність громадян

Кримінал
5 травня 2015 о 13:391006 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У розкритті злочинів міліція Полтавщини розраховує на більшу активність громадян
Кількість злочинів у області зросла, але й розкривати стали більше.

У розкритті злочинів міліція Полтавщини розраховує на більшу активність громадянОлег Бех провів прес-конференцію з приводу рівня злочинності в області. Фото Андрія Іванова

За чотири місяці у Полтавській області сталося 7 900 злочинів. Із них 4 тисячі – крадіжки. Як повідомив начальник УМВС області Олег Бех, цей показник на 40% вищий, ніж за аналогічний період минулого року. У тому числі сталося 280 квартирний крадіжок, 200 грабежів та 48 розбійних нападів.

Начальник обласної міліції говорить, що зі зростанням кількості правопорушень, зріс і відсоток розкритих злочинів.

– Ми провели аналіз крадіжок, яким чином, де, як та коли стаються ці злочини. Створили групи і найближчим часом у нас будуть результати, – говорить Віктор Ремський, заступник начальника УМВС України в Полтавській області.

У розкритті злочинів розраховують також на допомогу громадян, які поки що не надто активно допомагають правоохоронцям.

До теми: 15-річний полтавець помер ненасильницькою смертю

Говорять у міліції також і про збільшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів порівняно із минулим роком. За чотири місяці сталося 26 умисних вбивств та 29 умисних тяжких ушкоджень, 11 із яких спричинили смерть потерпілого.

Не меншає і кількості шахрайств. 790 мешканців області стали жертвами любителів легкої наживи. Із найбільш розповсюджених – телефонне та інтернет-шахрайство.

Андрій Іванов

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter