Під Полтавою поїзд ледь не зіштовхнувся із автобусом

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко5 лютого 2016 о 14:5725321 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою поїзд ледь не зіштовхнувся із автобусом
Трагедія могла б статися на переїзді Свинківка – Вакуленці.

Під Полтавою поїзд ледь не зіштовхнувся із автобусомПід Полтавою ледь не зінтовхнулися автобус і таксі. Фото – volga.lutsk.ua

Завдяки оперативним діям чергового по переїзду регіональної філії «Південна залізниця» вдалося уникнути зіткнення рейсового автобуса з пасажирським поїздом №376 Херсон – Харків. Подія сталася 4 лютого 2016 року на перегоні Свинківка – Вакулинці. Про це повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Водій рейсового автобуса грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху України при перетині залізничних переїздів. Наражаючи на небезпеку пасажирів автобуса, локомотивну бригаду та пасажирів поїзда №376 Херсон – Харків, що наближався, водій автобуса об’їхав перший закритий загороджувальний шлагбаум і опинився в пастці між двома шлагбаумами. Відстань до колії була настільки небезпечною, що це обов’язково призвело б до зіткнення з поїздом.

Уникнути трагедії вдалося лише завдяки миттєвим діям чергового по переїзду Володимира Милтасова. Діючи чітко за інструкцією, він заборонив рух поїзда через перешкоду на колії, і вчасно попередив машиніста пасажирського поїзда. У результаті події ніхто не постраждав.

За фактом події Південна залізниця звернулася до правоохоронних органів та до органів місцевого самоврядування, які видають дозвіл на перевезення пасажирів рейсовими автобусами та маршрутними таксі.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter