Працівники театру намагалися гасити пожежу вогнегасниками

Надзвичайні події
Ольга Правденко27 березня 2014 о 07:401577 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Працівники театру намагалися гасити пожежу вогнегасниками
Пожежа сталася о 13.45 саме закінчилася репетиція вистави «Наймичка». На сцені було 4 особи: режисер, помічник режисера, головна героїня та завідуюча реквізиторским цехом.

Працівники театру намагалися гасити пожежу вогнегасниками

– Слід зазначити, в приміщенні театріу ніхто не палить. На той час освітлювальні прибори не працювали, бо репитиція проходила без театрального освітлення,– коментує Владислав

Шевченко, в.о. головного режисера театру Гоголя. – Спалахнула задня куліса (попередня причина загорання – закорочення електромережі в «електролюці» – сцени біля останньої куліси). Найстрашніше, що буквально за 40 секунд горіли всі декорації із тканини, які розміщені на сцені.

Режисер одразу викликав рятувальників. Тим часом працівники почали самотужки гасити пожежу,рятувати майно та людей. Зокрема чоловіки вивели із задимленого коридору артисток балету, самі ж кинулися гасити пожежу. І чоловіки, і жінки зносили вогнегасники, аби запобігти, щоб вогонь перекинувся на покрівлю.

– Дуже швидко (мабуть, швидше ніж за 30 секунд) приїхали працівники МНС. Директор театру Олексій Андрієнко до останнього не покидав місця події, – каже Владислав Шевченко. – Зауважу, щодо «пропитки» декорацій: всі декорації були «пропитані» спеціальним розчином, що засвідчено документами, але для тих хто не знає поясню, «пропитка" не запобігає загоранню, вона лише затримує загорання і діє до досягнення критичної температури.

Унаслідок пожежі повністю вигоріла сцена та декорації до вистави «Наймичка», яку планували показати глядачам у четвер.

Хто винний – покаже слідство, комісія ж порахує збитки. Але головне, що не постраждала жодна людина.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter