У Полтаві хлопець підірвався на гранаті

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко14 квітня 2015 о 16:5322281 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві хлопець підірвався на гранаті
Тіло хлопця виявили у лісопосадці по вулиці Енгельса.

20-річний полтавець помер від осколкових поранень. Фото – promin.cv.ua

Тіло молодого хлопця з численними осколковими ранами рук та тулуба виявили вранці 14 квітня в лісопосадці на території колишньої артилерійської бази навпроти будинку № 19 по вулиці Енгельса. Поруч з тілом у землі була воронка від вибуху. Про це повідомили у прес-службі УМВС області.

Працівникам слідчо-оперативної групи Київського райвідділу міліції та експертам-криміналістам вдалось виявити на місці події частини вибухового пристрою. За попередніми даними – це ручна протипіхотна граната РГО. При спілкуванні з мешканцями навколишніх будинків вдалось встановити і приблизний час трагедії – люди чули потужний вибух в цьому районі пізно ввечері 13 квітня.

Загиблим виявився 20-річний мешканець Полтави. Характер тілесних ушкоджень свідчить про те, що граната зірвалась у його руках. Зважаючи на це, Київським райвідділом міліції розпочате кримінальне провадження за статтею 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). У ході досудового розслідування будуть встановлюватись усі обставини події і зокрема те, звідки у молодого хлопця могла взятись граната.

Це вже не перший випадок у Полтаві, коли від невмілого поводження з боєприпасами гинуть люди. Вибухові пристрої несуть загрозу не лише їх власникам, але й оточуючим.

Зважаючи на це, задля нашої спільної безпеки звертаємось до громадян з проханням повідомляти про наявність боєприпасів та зброї в інших осіб.

Крім цього, зараз на Полтавщині проходить місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. Особи, які добровільно здадуть їх до органів внутрішніх справ, будуть звільнятись від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї та вибухових пристроїв. Слід пам’ятати, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися із громадянами або їхніми неповнолітніми дітьми.

До теми: У лісопосадці на Огнівці виявили тіло 61-річної медсестри

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter