Боєць «Айдару» з Полтавщини потребує операції з видалення осколків із голови

Новини
Ольга Матвієнко9 січня 2015 о 17:025155 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Боєць «Айдару» з Полтавщини потребує операції з видалення осколків із голови
Івана Яретика поранили у ході антитерористичної операції і ще 28 днів із тяжкими пораненнями він пробув у полоні.

Боєць «Айдару» з Полтавщини потребує операції з видалення осколків із головиІван Яретик вже може ходити, але до повного одужання ще далеко. Фото зі сторінки "Золотої роти"

Військовослужбовцю «Золотої роти» батальйону Міноборони «Айдар» Івану Яретику потрібна допомога. 29-річний хлопець отримав тяжкі поранення ноги, руки і голови. На полі бою йому відрізали вухо.

Лікарі Київського військового госпіталю підлікували поранену ногу і 26 грудня виписали Івана з лікарні.

– 26 листопада його виписали із госпіталю, а 27 він вже повинен був з’явитися у розташування частини. Проте ногу Іванові підлікували, а ось про поранення голови у виписці немає нічого. Коли ми після виписки їхали із ним 200 кілометрів додому до його сестри, то доводилося постійно зупинятися. У нього дуже сильний головний біль, – розповідає побратим айдарівця Олександр Магдич. – Власним коштом ми зробили комп’ютерну томографію. На знімку виявили аж шість осколків. Один із них при будь-якій побутовій травмі може зрушитися і тоді кінець.

Олександр Магдич розповів, що після виписки у реабілітації Івана дуже допомогли у неврологічному відділенні залізничної лікарні у Києві.

– Моя давня знайома Олена Вікторівна Москаленко, лікар Київської дорожньої лікарні №1, допомогла нам лікувати нервову систему, і взагалі там всі лікарі приділили до Івана таку увагу і повагу, що ми дуже їм вдячні, – говорить Олександр Магдич. – Там Івану зробили контрольні знімки ноги, розробляли ногу, лікували зуби та все, що могли. Лікували спину та робили всілякі масажі. Також допомагали покращити здоров’я дружині Івана. І що дуже приємно, нам досі не надали рахунку за всі ліки та перебування в лікарні.

Проте питання про операцію залишається відкритим. Про безкоштовне лікування таких поранень ніхто не повідомляє, а за попередніми підрахунками така операція може обійтися у 400 тисяч гривень. Товариші Івана Яретика із «Золотої роти» батальйону «Айдар» створили фонд допомоги для поранених бійців, сімей загиблих та безвісті зникли, адже самотужки на картку зібрати такі кошти пораненим дуже складно. Також потрібні кошти, на пальне, для перевезення поранених, та ще багато потреб, які виникають. Зараз побратими Івана шукають і клініку, в якій зголосяться зробити йому операцію із вилучення осколків.

Ще одна біда – відрізане вухо.

– Є два варіанти протезування. Якщо робити його в Україні, то це коштуватиме до 20 тисяч доларів. До черепа кріпляться титанові штифти, а потім на них силіконовий протез. Якщо робити операцію в Ізраїлі, де технологія інша, то вартість зросте до 80 тисяч євро, – говорить Олександр Магдич. – Проблема ще в тому, що вухом, яке відрізали, Іван чує нормально, а от іншим – дедалі гірше. Ми будемо вдячні також і за консультації, де можна зробити такі операції, бо такого досвіду в нас немає.

Для допомоги Івану Яретику – карта «ПриватБанк» 5168 7423 4777 1978 (Яретик Іван Іванович). Для допомоги від юридичних осіб – Благодійний фонд «БФ ЛАД-НОВЕ ЖИТТЯ» р\с 26001053137055, ЕДРПО 39452116, МФО 321842 у київській філії «ПриватБанк». Додаткова інформація з приводу допомоги Івану Яретику за телефоном (063) 789 48 11.

Для допомоги з-за кордону відкриті рахунки в доларах і євро, їх у фонді надають за потребою.

На підтвердження законності діяльності Благодійного фонду «БФ ЛАД-НОВЕ ЖИТТЯ» його засновники, бійці "Золотої роти" батальйону "Айдар" надали пакет документів. Із ним можна ознайомитися у галереї.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter