Газ для українців подорожчає з 1 травня на 50%

Новини
Надія Труш27 березня 2014 о 09:041739 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Газ для українців подорожчає з 1 травня на 50%
Тарифи на газ для населення з 1 травня зростуть на 50%.

Повідомляє Українська правда з посиланням на директора департаменту економічного планування та фінансових розрахунків НАК "Нафтогаз України" Юрія Колбушина. Перше підвищення по газу очікують з 1 травня, а по ТКЕ - з 1 липня підвищиться на 40%.

Газ для українців подорожчає з 1 травня на 50%фото з сайту www.knews.kg

Остаточні показники підвищення тарифів будуть відображені в урядовій постанові. В документі буде зазначений графік підвищення цін до 2018 року.

Як відомо, підвищення тарифів на газ для населення було предметом активного обговорення між Україною та її основним кредитором – Міжнародним валютним фондом.

У МВФ, зокрема, підкреслюють, що дуже низькі роздрібні тарифи покривають лише 20-30% економічних витрат і в 3-5 разів нижчі, ніж тарифи в сусідніх країнах-імпортерах. Відповідно, обсяг енергетичних субсидії в Україні оцінюється в 7,5% ВВП.
Минулого року у фонді пропонували поступово підвищити тарифи для населення на 40%, фактично роблячи це умовою надання Україні нового кредиту. Уряд Віктора Януковича відмовився йти на такий крок, і після грудневих домовленостей з Москвою розраховував вже на російський кредит.

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter