У Полтаві мітингуватимуть проти ректора технічного університету

Новини
23 грудня 2014 о 14:461995 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві мітингуватимуть проти ректора технічного університету
Із вишу звільнили ще 12 викладачів.

У Полтаві мітингуватимуть про ректора технічного університету

24 грудня о 12:00 біля пам’ятника Слави (в центрі міста) студенти і викладачі ПолтНТУ збираються протестувати проти керівництва їх ВНЗ.

Проти ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка і адміністрації університету вже влаштовували мітинг. Тоді він стосувався звільнення викладача архітектурного факультету Артура Арояна.

Проте цього разу причина у 12 разів серйозніша. Згідно наказу тимчасово в.о. ректора Анатолія Мартиненка, з архітектурного факультету звільнено 12 викладачів. Офіційна версія – закінчення строку контрактів. Проте у цю хвилю звільнень потрапили саме ті викладачі, які критикували керівництво ВНЗ.

Студенти і викладачі надіслали запрошення на зустріч ректору ПолтНТУ Володимиру Онищенку. Зустріч мала пройти 23 грудня о 12:00, але керівник ВНЗ не з’явився.

Для того, щоб викладачі не приходили на колишнє робоче місце до студентів, на вході влаштували турнікет (при цьому забувши про два додаткових входи, про які знає кожен студент факультету).

Серед звільнених викладачів: Святослав Келим-Золотайко та Нато Мікеладзе, громадські активісти, організатори двох «Кадетаріумів» та чотирьох «Мистецьких барахолок». Окрім того, до списку звільнених потрапила і Марина Герасименко, яка разом зі Святославом та Нато критикувала адміністрацію університету в ЗМІ.

Архітектори впевнені, що йде цілеспрямована кампанія за припинення існування свого факультету, оскільки він завжди був найвільнодумнішим і найсміливішим.

Хода-мітинг почнеться від пам’ятника Слави і завершиться біля центрального корпусу ПолтНТУ. Чи буде там охорона, яка не пускатиме нічого навіть за ворота закладу – про це ми дізнається завтра.

Протестувальники закликають студентів, викладачів, журналістів та просто небайдужих полтавців приєднатися до їх ініціативи.

Андрій Макаренко

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter