За голову загиблого розвідника з Полтавщини бойовики давали 450 тисяч доларів

Новини
Ольга Матвієнко19 січня 2015 о 20:011847 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За голову загиблого розвідника з Полтавщини бойовики давали 450 тисяч доларів
Слава про героїзм і мужність загиблого розвідника Сергія Никоненка назавжди залишиться у пам’яті товаришів по службі.

За голову загиблого розвідника з Полтавщини бойовики давали 450 тисяч доларівСергій Ніконенко був розвідником в "Айдарі". Фото зі сторінки у соцмережі

18 січня вночі під Щастям загинув Сергій Никоненко. 52-річний чоловік родом із Миргорода Полтавської області. Він був розвідником батальйону «Айдар». Як повідомили на офіційному сайті міста Миргорода, Сергій Григорович постраждав під час обстрілу українських позицій у селі Трьохізбенка із «Градів». Снаряд влучив у школу, де перебували бійці. Від отриманих поранень боєць помер у лікарні в Щасті.

Інформація про його героїзм на Полтавщину доходила давно. Але з метою безпеки ніколи і ніким не оприлюднювалася.

– Сергій Никоненко був батьком і братом для своїх бійців. Йому довіряли і його любили, написали на сторінці батальйону «Айдар» у «Фейсбуці». – Він назавжди залишиться у нашій пам’яті таким, як був – небагатослівним, врівноваженим, мудрим.

Терористи його голову оцінили у 450 тисяч доларів. Він один був вартий цілого батальйону. І бійці, і волонтери знали, що за цим розвідником полюють терористи. Тому його оберігали як могли. Мав позивний «Косичка».

– Це була надзвичайно розумна, весела і, в той же час, відчайдушна людина. Мав дві вищі освіти. Хочеться сказати, що герої не вмирають. Але, на жаль, вони вмирають. І це настільки тяжка рана на серці, що не передати, – говорить волонтер Олена Синельник.

Церемонія прощання із загиблим земляком відбудеться 21 січня о 12.00 на центральній площі Миргорода.

Полтавці провели в останню путь загиблого в АТО Дмитра Гречка

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter