Загиблий Олександр Максимов пішов воювати, повернувшись із відставки

Новини
Ольга Матвієнко18 вересня 2014 о 13:594183 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Загиблий Олександр Максимов пішов воювати, повернувшись із відставки
​Після того, як на Сході країни почали розгортатися трагічні події, 40-річний Олександр Максимов повернувся до Полтавського військкомату добровольцем.

Загиблий Олександр Максімов пішов воювати, вийшовши у відставкуОлександр Максімов загинув 14 вересня у Донецькій області. Фото Олега Журавльова

Після того, як на Сході країни почали розгортатися трагічні події, 40-річний Олександр Максимов повернувся до Полтавського військкомату добровольцем.

18 вересня Полтава попрощалася із трагічно загиблим героєм – офіцером Олександром Максимовим. Чоловік добровільно повернувся служити Батьківщині, хоча вже пішов у відставку. Після того, як прийшов наказ сформувати групу бійців для відправки в зону АТО, він сам із товаришем по службі запропонував свою кандидатуру, аби не відправляли молодих хлопців.

Олександр загинув 14 вересня від поранення в голову, коли колону українських розстріляли терористи. В останню путь героя проводжали у Свято-Успенському кафедральному соборі міста Полтави.

– Господь благословляє на, що таких офіцерів, які жертвують своїм життям, потрібно ховати за всіма християнськими канонами. Усю ніч ми читали Псалтир над його тілом, сьогодні відслужили божественну Літургію і звершимо чин відспівування. Прикриваючи собою там, на Сході, молодших солдатів, він виконав заповідь Христа: «Немає більшої любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх», – розповів Владика Федір.

Для Олександра Максимова по життю була притаманна відвага та вірність Україні. Служити Батьківщині було його покликанням. Ще у школі він мріяв стати військовим.

– Він був дуже веселою і порядною людиною. Неможливо висловити біль цієї втрати, адже він дійсно просто ще не встиг пожити. Він закінчив військове училище. Про службу він мріяв зі школи. На випускному йому навіть дарували генеральські погони, – розповіла Наталія Шерстюк, яка навчалася із Олександром у паралельних класах.

Відспівування Олександра Максимова провів сам Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

Попрощатися із офіцером прийшли не тільки рідні та знайомі, а й полтавці, які не знали Олександра особисто.

– Я не знала особисто Олександра, але прийшла сюди, бо це не тільки біль його матері, дружини, а й наш, усіх матерів Полтавщини, України, – поділилася Валентина Омельченко, полтавка.

Олександра Максимова похоронили на Алеї Герої на Розсошенському кладовищі, поряд із іншими героями, які загинули на Сході України.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter