День знань у школі №5 Полтави: недовго, демократично, українською

Освіта
Ніна Король1 вересня 2016 о 23:452219 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 День знань у школі №5 Полтави: недовго, демократично, українською
Вишиванки і джинси на випускницях, гімн школи, який співають майже всі, жодної пісні російською – далеко не всі особилвості шкільної лінійки у 5-ій школі обласного центру.

Досі нерідко в деяких школах Полтави та й області діти на свята Першого та Останнього дзвоника одягають форми радянського зразка. До них школярі не мають жодного стосунку, адже народились у незалежній Україні. Тож примітно, що у згаданому полтавському закладі не було пережитку совка.

Багато дітей і батьків, учителів були вбрані у вишиванки, причому кажуть, то без всякого примусу, з власної волі.

Дівчата-випускниці нерідко у джинсах та вишиванках, що теж на такі свята рідко побачиш у школах (часто більш офіційного вбрання вимагають адміністрації закладів). Немало і просто святково вбраних дітлахів.

Першачки іще розгублені і сонні, але дуже стараються триматись свого класу та вчителя.

Лінійка тривала всього хвилин 40-50. Усі, хто вітали дітлахів, обмежились короткими промовами й не марудили дітей. Всі пісні і музичний супровід до початку свята теж українською.

Сергій Соловей, депутат обласної ради, привів цьогоріч до цієї школи сина, раніше Макар навчався у НВК (садок+ початкова школа). Соловей зазначив, що як вчитель-практик (а в минулому він 18 років віддав педагогічній діяльності) він задоволений дійством.

Перший дзвоник лунав у внутрішньому дворі, де все що все продумано: захист від вуличного шуму, непроханих гостей, захист від сонця, бо нерідко дітям стає зле на лінійках у спеку. Сам формат не розчарував, все було нормально, в українському дусі, дійство не затягнуте. Дуже було приємно, що багато дітей і батьків прийшли у вишиванках (хоча це не було вимогою), говорили українською мовою, – каже відмінник освіти України, вчитель-методист, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» Сергій Соловей.

Пані Наталія привела до цієї школи онучку. Говорить, що задоволена святом, не довго тривало, але жалкує, що діти, вичтелька і родичі не сфотографувались разом: спочатку не додумались, а потім малюки вже пішли на перший у житті урок.

Вразило, що майже всі діти співали гімн школи.

Примітно, що ніхто не носив на плечах першокласників, на уроки дзвоником покликали дітей випускниця та першачки брати-близнюки. Також не було тривалих звітів учителів про досягнення учнів закладу (бо ж така інформація та інша є на сайті школи).

Учнів та батьків нагородили грамотамаи за те, що долучились до ремонту та облагородження школи і її території.

А вчитель інформатики Тетяна Кабась отримала подяку від МОН за підписом заступника міністра Павла Хобзея. Заслужила це за популяризацію знань з інформатики та залучення учнів до Міжанродного конкурсу «Бобер-2015».

До слова, у школі №5 навчається 837 учнів, вона одна з кращих у місті за успішністю.
Заклад із поглибленим вивченням англійської мови, філологічних дисциплін та математики.

Більше фото дивіться тут.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter