Міністр освіти закликає ректора ПНТУ написати заяву про звільнення

Освіта
12 березня 2015 о 17:402701 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр освіти закликає ректора ПНТУ написати заяву про звільнення
Сергій Квіт висловив свою думку щодо ректора Полтавського національного технічного університету Володимира Онищенко.

Сергій Квіт. Фото – slovoidilo.ua

На сайті Міністерства освіти на науки України опублікована позиція міністра Сергія Квіта стосовно справи ректора ПНТУ Володимира Онищенка.

Наводимо текст повністю: «Міністерство освіти і науки України висловлює глибоку занепокоєність у зв’язку з висловлюваннями ректора Полтавського національного технічного університету Володимира Онищенка в аудіозаписі, поширеному в мережі Інтернет та в окремих телевізійних сюжетах. Слова ректора компрометують не лише його самого, але й увесь університет та систему української вищої освіти загалом.

Читайте також: Юрій Бублик: теперешній ректор ПНТУ не має права очолювати виш

Міністерство отримує численні звернення громадян з проханням вплинути на ситуацію, що склалася в Полтавському національному технічному університеті. Оскільки це – не перший скандал, пов’язаний з діяльністю ректора університету, ми вважаємо, що в такій ситуації найкраще, що він може зробити для збереження доброго імені університету – добровільно написати заяву про звільнення.

Окрім того, МОН вже звернулось до правоохоронних органів з проханням надати відповідну правову оцінку діям та висловлюванням Онищенка В.О.

Сергій Квіт, Міністр освіти і науки України».

Нагадаємо, що завтра о 10:00 біля Полтавської облдержадімінстрації відбудеться мітинг проти ректора ПНТУ Володимира Онищенка.

Андрій Макаренко

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter