Полтавські «Батьківщина» і «Самопоміч» хочуть приєднатися до руху «Під контролем»

Політика
Ольга Матвієнко8 липня 2016 о 12:22922 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські «Батьківщина» і «Самопоміч» хочуть приєднатися до руху «Під контролем»
​Регіональні осередки партій «Батьківщина» і «Самопоміч» на Полтавщині пішли на зустріч Всеукраїнському руху проти політичної корупції «Під контролем».

Полтавські «Батьківщина» і «Самопоміч» не хочуть приєднуватися до руху «Під контролем»Олександр Ткаченко передає пакет документів представнику «Самопомічі

6 липня представник Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» Олександр Ткаченко відвідав офіси політичних осередків партій ВО «Батьківщина» і «Об’єднання «Самопоміч» у Полтаві. Про це повідомили у прес-службі руху «Під контролем».

– Загалом, результати зустрічей – позитивні. Партії «Батьківщина» і «Самопоміч», як і решта в країні, декларували боротьбу з корупцією у своїх передвиборчих програмах. Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» надає реальну можливість виконати ці обіцянки та очистити свою партію від її недобросовісних членів, – запевняє Олександр Ткаченко, представник Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» на Черкащині та Полтавщині. – Партії повинні консолідувати свої зусилля та позбавляти мандату депутатів, які заплямували своє ім’я корупцією, – розповів Олександр Ткаченко.

У результаті робочих зустрічей, регіональні осередки «Самопомочі» та «Батьківщини» пообіцяли направити звернення на ім’я своїх лідерів (Андрія Садового і Юлії Тимошенко відповідно) з проханням підписати меморандум щодо протидії корупції у місцевих радах зі Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем».

Зазначимо, що в червні у Києві відбувся круглий стіл – презентація Всеукраїнського руху громадських ініціатив «Під контролем», на якому представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та партії «Відродження» підписали меморандум. Документ передбачає підвищення відповідальності політиків у питаннях проведення реформ та боротьби з корупцією. Посланці інших політичних сил – «Об’єднання «Самопоміч», «Українське об’єднання патріотів УКРОП» та ВО «Свобода» пообіцяли у липні приєднатися до співпраці з Рухом «Під контролем».

Представники ВО «Батьківщина» проявили зацікавленість у проекті, проте реальних кроків до співпраці не здійснили. У результаті, партії «Самопоміч» та «Батьківщина» на національному рівні досі ігнорують пропозицію Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», який зараз активно набирає обертів.

– Ми, активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», запрошуємо керівників політичних партій на Форум «Гроші партій під контролем», що відбудеться в Києві 11 липня та приєднатися до меморандуму про співпрацю з Рухом «Під контролем», аби своїми діями продемонструвати реальну боротьбу з корупцією та надати правову оцінку ризикам власних представників у місцевих радах, – додав Олександр Ткаченко.

ДОВІДКА:

Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» стартував 12 травня 2016 року як об’єднання більше 70 громадських організацій з усіх регіонів України, які послідовно протягом останніх років боряться із корупцією у своїх регіонах. У полі зору всеукраїнського руху «Під контролем» знаходиться близько 330 рад – міських, обласних та районних. За 1 місяць представники ініціативи виявили близько 100 випадків, які містять ймовірні ознаки політичної корупції. А це означає, що майже у кожній третій раді є посадовці, яких помітили у корупційних правопорушеннях.

Юлія Козіна

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter